Kaiserschmarrn- clatite rupte

Kaiserschmarrn- clatite rupte
Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se adauga apoi: coaja de lamaie, galbenusurile, sarea, romul in care au stat stafidele si untul (topit in prealabil).
  • Albusurile se bat spuma si se incorporeaza delicat in aluat.
  • Se infierbanta untul intr-o tigaie mare si se toarna din compozitie atat cat sa acopere bine fundul tigaii, se presara cu stafide.
  • Acoperim tigaia cu un capac si prajim la foc mic in jur de 10 minute dupa care se intoarce clatita, se lasa aproximativ 3 minute apoi se rupe bucati (cu o spatula) si se mai prajeste pana se rumenesc bucatelele frumos.
  • Se rastoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
  • Se servesc langa salate/compoturi de fructe (cu precadere mere ori prune), dulceata de afine, inghetata de vanilie.
  • Exista si varianta clatitei caramelizate (topim unt si zahar laolalta si tavalim bucatile de clatita prin caramel).
AAndreeaT

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: