Petitchef

Buseuri cu ciuperci

Desert
4 porții
40 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pachet de aluat de foitaj

100 ml vin alb

75 g unt

450 g ciupercute

75 g faina

1/2 l lapte

o cana de smantana

225 g cascaval si putin parmezan ras

sare si piper

ou pentru uns

Preparare

  • Punem vinul intr-o tigaie si il fierbem pana se reduce jumatate; in alt vas incingem untul si calim ciupercile taiate felioare. Scoatem ciupercile in alt vas si in tigaie adaugam faina si o amestecam pe foc 1 minut, o subtiem cu laptele si fierbem timp de 5 minute.
  • Adaugam smantana si vinul, branza si parmezanul, amestecand ca sa obtinem o umplutura legata. Dam deoparte de pe foc si adaugam ciupercile; lasam sa se raceasca.
  • Din aluatul de foitaj decupam cercuri; la jumatate dintre ele vom face un orificiu mai mic, astfel ca sa suprapunem cate doua cercuri de aluat si sa obtinem un fel de cosulet.
  • Ungem cu ou si le coacem in cuptorul incalzit dinainte. Cand sunt coapte, le umplem cu amestecul de ciuperci si branza. Le mai dam la cuptor inca 2-3 minute.
  • Preparate in acest fel cosuletele pentru buseuri cresc mai inalte si nici nu se cruzesc, cum se mai intampla atunci cand se coc o data cu umplutura.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor
Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă PLACINTA CU CIUPERCI
PLACINTA CU CIUPERCI
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rasfat...ciuperci gratinate ...
Rasfat...ciuperci gratinate ...
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperciZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.