Petitchef

Chec pufos cu mere

Desert
4 porții
10 min
30 min
Ușor
Acest chec pufos il puteti prepara si cu alte fructe, nu neaparat cu mere sau chiar cu o combinatie de fructe. Cred ca este perfect pentru copiii care nu vor sa manance fructe, dar vor prajituri.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

200 gr faina

200 gr unt

200 gr zahar

4 oua

un plic de zahar vanilat

un varf de cutit de sare

UPDATE: Pentru ca multi m-ati intrebat daca trebuie praf de copt las aici un update pentru cei ce vor avea aceeasi intrebare pe viitor.

Nu, eu nu am folosit insa asta depinde de faina pe care o folositi deci daca dvs considerati necesar adaugati o lingurita.

Preparare

  • Etapa 1 - Chec pufos cu mere
    Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.
  • Etapa 2 - Chec pufos cu mere
    Separati ouale.
    Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.
  • Etapa 3 - Chec pufos cu mere
    Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.
  • Etapa 4 - Chec pufos cu mere
    Bateti albusurile spuma.
  • Etapa 5 - Chec pufos cu mere
    Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea.
    Incingeti cuptorul la 180°C
    Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )
  • Curatati merele de coaja, le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie.
    Dati la cuptor pentru 10 minute.
    Reduceti temperatura la 165°C si lasati inca 30-35 de minute.
    Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe gratarul de la cuptor. ( nu in cuptor ).
  • Etapa 7 - Chec pufos cu mere
    Pudrati cu zahar si serviti cu multa pofta !


Comentarii (54):

21/11/2016

Mmmmm.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/09/2016

Cred că va fi bun , mă duc să încerc, pe urmă vin cu părerea.

(0) (0) Abuz
20/01/2016

Foarte delicios checul... mi-a iesit din prima, fara prea multa dificultate. multumim pentru reteta.

(0) (0) Abuz
11/12/2015

Minunat...simplu si gustos!

(0) (0) Abuz
14/08/2015

Super

(0) (0) Abuz
05/08/2015

Si vreau sa o incerc si eu sa vad cum imi ese

(0) (0) Abuz
04/07/2015

Super

(0) (0) Abuz
05/05/2015

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Si eu gatesc tot fara praf de copt!Ouale trebuie sa fie proaspete ca sa se bata bine albusul, si trebuie sa fie la temperatura camerei, NU scoase din frigider!Acesta este nu mic secret descoperit de mine!Incercati si veti vedea ca NU trebuie praf de copt!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/02/2015

Bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiStrudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: