Petitchef

Cozonac dungat

Desert
15 porții
2 ore
1 oră
Ușor
Un cozonac delicios cu un aspect deosebit....sper sa il incercati macar o data

Ingrediente

15

Preparare

  • Se amesteca ceaiul cu drojdia, amoniul, zaharul, ouăle bătute, sare, scorțișoară si faina. Se frământă adăugând ulei si faina daca mai e nevoie apoi se lasa sa crească o ora.
  • Cand e gata se împarte aluatul in 2 : o parte ramane alba si una se amesteca cu ness-ul. Fiecare se imparte in cate 6 bucati si se intind cat tava de cozonac.
  • Se pun unele peste altele si se pun in tava pe diagonala. Se unge cozonacul cu putina apa si se coace 1 ora la 160 grade. Cand e gata se unge cu un amestec din apa cu zahar si se lasa sa se răcească.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac gol
Cozonac gol
5 / 5
Rețetă Cozonac pufos
Cozonac pufos
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca
Cozonac cu nuca
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac cu de toate
Cozonac cu de toate
8 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac rosenkrantz
Cozonac rosenkrantz
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac cu rahat si stafide
Cozonac cu rahat si stafide
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.