Petitchef

Cozonac frantuzesc cu stafide

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
200 de mililitri de lapte,

300 de grame de faina speciala pentru prajituri,

25 de grame de unt moale,

1 lingurita de sare,

1 lingura de zahar,

1 pachetel de drojdie uscata,

1 pahar mare cu stafide.

Preparare

  • La masina de facut paine: se adauga pe rand ingredientele in masina si se programeaza pentru cozonac.
  • Dupa ce si-a incheiat programul se scoate aluatul din vasul aparatului si se amesteca astfel incat sa se obtina o forma ca de cozonac.
  • Se pune cozonacul intr-o forma de cozonac. Se da tava intr-o zona calda. Se unge aluatul cu putin lapte si se presara deasupra zahar.
  • Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade. Se coace 25 de minute.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
12 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si stafide (1)
Cozonac cu nuca si stafide (1)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Foietajul sau aluatul frantuzescFoietajul sau aluatul frantuzescRetete de cozonacRetete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: