Petitchef

Crema cu iaurt si gelatina

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un lighenas de 2?3 l, gelatina se înmoaie în iaurt, cca o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi se pastreaza la frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamîie, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc bine si se lasa în bucatarie.
  • Lighenasul cu gelatina, iaurtul, coaja rasa de lamîie si gemul din coji de portocale se asaza pe un vas cu apa calda ; se amesteca cu lingura, 2 – 3 minute, pîna cînd se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca în compozitie, pîna cînd aceasta ajunge la temperatura degetului.
  • Dupa aceea, se pune o lingura cu vîrf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura, de 5-6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca cu gelatina, tot prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma.
  • Se desarta peste toate frisca rece, adunînd-o cu lopatica de pe lighenas si se amesteca cu telul, usor, prin rasturnare, pîna la fundul lighenasului, de 8-10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, într-o cratita de 2 1, unsa cu putin unt.
  • Dupa ce s-a tinut în frigider 2-3 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat la Crema de vanilie cu gelatina I” si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare.

Rețete inrudite

YouTube


R Retete de prajituri si torturi



Comentarii:

27/12/2013

Am,mancat e foarte bunaaaaa

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Mi se pare o porcarie. Cine poate manca asa ceva.?

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Suna bine ,o voi incerca si va scriu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema de iaurt cu fructe de padure
Crema de iaurt cu fructe de padure
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de capsuni si iaurt
Crema de capsuni si iaurt
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de mere si mascarpone
Crema de mere si mascarpone
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma Colectie de retete cu iaurt Colectie de retete cu iaurt Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: