Petitchef

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale

Desert
8 porții
45 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat: 4 ouă, 125 g făină, 125 g zahăr. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte putin.

Crema: 125 g unt, 3 linguri pline de zahar, 1 lingura de cacao, coaja de la 2 portocale mari, zeama de la 1/2 de portocala, 2-3 linguri de frisca lichida, 2 ciocolate amarui, inca 100 g unt.

Preparare

  • Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea.
    Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
    Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

    Crema: Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel crema se va raci rapid).

    După ce crema s-a intarit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga astfel formată. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.

Poze

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 1Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 2Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 3Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 4Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 5Buturuga cu crema de ciocolata si portocale, poza 6

Întrebări:

Aluatul nu este corect? Unde sunt galbenusurile de oua?

Răspuns:

Poate mi-a scapat ceva cand am scris reteta aici? Textul complet si pozele sunt aici: http://www.retete-vechi-si-noi.info/2010/12/buturuga-cu-crema-ciocolata-si.html




Comentarii (13):

24/04/2015

Gustosa si de efect !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

F buna

(0) (0) Abuz
02/05/2013

O fac si eu acum ,de paste. Sper sa-mi iasa!

(0) (0) Abuz
25/04/2013

Trop bonne !

(0) (0) Abuz
29/01/2013

F f buna

(0) (0) Abuz
28/01/2013

F.buna

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Super!

(0) (0) Abuz
19/12/2012

E BUNAAA CRED? nu imi olace aparenta

(0) (0) Abuz
11/12/2012

Eu cred ca e foarte buna ,trebuie sa o incerc

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Foarte buna eu o fac si de sarbatori cristina

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: