Petitchef

Crema din serbet alb

Desert
4 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g serbet,

200 g unt,

30 ml sirop de zahar ars,

30 g cacao,

un zahar vanilat.

Preparare

  • Serbetul se freaca pe apa calduta , pîna cînd se moaie , apoi se ia la o parte, se adauga cacaua neaparat cernuta si siropul de zahar ars . în cazul cînd serebtul este de cacao, acesta se amesteca direct cu untul, fara sa se adauge cacao.
  • Serbetul se freaca cu furculita, pîna cînd se moaie bine, sau se bate cu un tel mic; daca este prea tare, se adauga 1-2 linguri cu apa calda si se freaca bine, pîna cînd capata aspectul unei paste.
  • Dupa aceea, se adauga, treptat, untul batînd cu telul sau cu mixerul, pîna cînd se încorporeaza bine; cu cît se bate mai mult cu atît crema se face mai spumoasa.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de ciocolata sau danette de casa
Crema de ciocolata sau danette de casa
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crema de portocale la pahar
Crema de portocale la pahar
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de trufe de ciocolata
Crema de trufe de ciocolata
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: