Petitchef

Coronita de ciocolata cu crema de ricotta

Desert
8 porții
55 min
25 min
Foarte ușor
Aceasta prajitura de ciocolata contine mai putine calorii decat altele de acest gen.Si totusi este pufoasa si zemoasa , pentru ca se adauga piure de prune la aluat!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)

150 g prune fara samburi

60 g unt

120 g zahar

2 oua

100 g faina

1 lingurita vanilie

4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa, in plus pentru presarat

1 praf de sare

grasime pentru tava


Pentru crema de Ricotta:

250 g branza Ricotta moale

1/2 lingurita vanilie

2-3 linguri lapte

1 lingura zahar pudra

Preparare

  • Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
    Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
  • Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.

    Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao.

    Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
  • Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
  • Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema.

    Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.



Comentarii:

24/10/2012

Etapa a 4-a este total eronata . cum sa amesteci ricota ( care este o branza foarte moale cu laptele si sa o mai poti sa o si ungi ...dar sa mai si stea pe blat ??? d-na maria aceasta prajitura este buna de spus la copii care trebuiesc adormiti cu minciuni gogonate .

(0) (0) Abuz
26/09/2012

Bine

(0) (0) Abuz
11/09/2012

Delicioasa !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Coronita cu mac - o idee pentru paste
Coronita cu mac - o idee pentru paste
8 porții
3h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu crema de ciocolata
Cheesecake cu crema de ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Coronita cu ciocolata
Coronita cu ciocolata
6 porții
1h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: