Rulada cu crema de unt

(4.45/5 - 116 voturi)
12 comentarii

  • RULADA CU CREMA DE UNT
  • RULADA CU CREMA DE UNT, Poza 2
  • RULADA CU CREMA DE UNT, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Dificil
Calorii:
690 Kcal (1 porție)
ProPoints:
19 (1 porție)
SmartPoints:
31 (1 porție)

Ingrediente

pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

3 linguri faina

2 linguri cacao

5 linguri ulei

1 praf de copt

pentru crema:

1 pachet unt

200 gr zahar pudra

1 galbenus ou

2 linguri cacao

1 lingura rom



pentru decor :

1oo gr nuci ( sau alune ) tocate marunt si prajite

Preparare

ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai i ntai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza.
Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt;
3. Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase..

4.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potivi flacara aragazului la foc mic.

intre timp , pregatim crema de unt astfel:

batem bine cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr un pachet de unt; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta.
5.cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt.
Rulada se acopera in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore; se serveste rece!

Rețete inrudite


Informații nutriționale (pentru o porţie):

690Kcal34%

Calorii

83.5g28%

Carbo

32.6g50%

Grăsimi

8.5g42%

Grăsimi sat.

13.6g27%

Proteine

3.9g16%

Fibre

72.2g80%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 192g

Întrebări:







Comentarii (12):

29/09/2015

"galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza". Tu faci maioneza cu zahar, nu cu ulei? Pfui!

(0) (0) Abuz
Lixandra, 28/09/2015

Numai când ma gândesc ca are ou crud in compozitie mi se face rau . Nu mai zic ca arata groaznic !

(0) (0) Abuz
19/10/2012

Pare foarte buna!!! Am sa incerc. Arata bine si este ieftina.

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Bun.multumesc pentru reteta,e o surpriza buna pentru sotie.

(0) (0) Abuz
23/09/2012

Foarte bine decorat si cred ca e foarte buna

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 28/09/2015

Arata groaznic! si s-a si taiat crema...bleah

(0) (0) Abuz
03/05/2014

Excelenta reteta!!

(0) (1) Abuz
22/01/2013

Arata delicios

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Foarte bun !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/03/2013

Arata super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:


Punctează această reţetă:

Video sugerat

Rulada portugheza cu portocale




Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenRulada cu carneRulada cu carneSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale