Petitchef

RULADA CU CREMA DE UNT

Desert
4 porții
20 min
25 min
Dificil
690 Kcal

Ingrediente

4

pentru blat:

pentru crema:

pentru decor :

Preparare

  • Ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai i ntai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza.
    Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt;
    3. Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase..

    4.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potivi flacara aragazului la foc mic.

    intre timp , pregatim crema de unt astfel:

    batem bine cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr un pachet de unt; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta.
    5.cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt.
    Rulada se acopera in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore; se serveste rece!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 690Kcal
  • Carbo: 83.5g
  • Grăsimi: 32.6g
  • Grăsimi sat.: 8.5g
  • Proteine: 13.6g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 72.2g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (192g)


Poze

RULADA CU CREMA DE UNT
RULADA CU CREMA DE UNT - poza 2
RULADA CU CREMA DE UNT - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

17/04/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
29/09/2013

Foarte bun !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2015

"galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza". Tu faci maioneza cu zahar, nu cu ulei? Pfui!

(0) (0) Abuz
Lixandra, 28/09/2015

Numai când ma gândesc ca are ou crud in compozitie mi se face rau . Nu mai zic ca arata groaznic !

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 28/09/2015

Arata groaznic! si s-a si taiat crema...bleah

(0) (0) Abuz
03/05/2014

Excelenta reteta!!

(0) (1) Abuz
ploscar_a2013
ploscar_a2013, 28/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Bun.multumesc pentru reteta,e o surpriza buna pentru sotie.

(0) (0) Abuz
22/01/2013

Arata delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum se face crema de unt/buttercream?
Cum se face crema de unt/buttercream?
10 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
20 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Tu stii ce fel de unt consumi? Tu stii ce fel de unt consumi? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează