Petitchef

Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

INGREDIENTE pentru foi:

4 foi de pandispan ( un pachet) sau . . .

2 oua

9 linguri zahar

9 linguri lapte

9 linguri ulei

3 plicuri zahar vanilinat

1 praf sare

1 lingurita amoniac

faina cat cuprinde


INGREDIENTE pentru crema:

3 oua

150 g zahar+4 linguri

250 g margarina

3 linguri cacao

2 lingurite cafea instant

6 linguri apa

Preparare

  • Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat.Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
  • Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa.Se da la o parte.
  • Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit.Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena.
  • Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea , treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie pana cand epuizam foile si crema.
  • Retinut putina crema , cu care decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita.
    Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.

Poze

Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe, poza 1Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe, poza 2Dulce pentru Craciun: Prajitura Crem-Caffe, poza 3



Comentarii:

25/12/2016

O RETETA CLASICA,AVAND SI CEVA ACCENTE MODERNE.DAR CA IN MAREA MAJORITATE A RETETELOR CLASICE,CANTITATEA DE ZAHAR SI NUMARUL DE OUA SUNT CAM MARI,LA CARE SE ADAUGA SI MARGARINA(NISTE CHESTII NATURALE LA CARE S-AU ADAUGAT E-URI PENTRU A LE COMBINA FORTAT).E DREPT CA AZI SE GASESTE MARGARINA DE CALITATE,DAR TOT MARGARINA RAMANE.S-AR PUTEA INLOCUI CU O CANTITATE USOR MAI MICA DE UNT.

(0) (0) Abuz
04/12/2012

Tareeee

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1h45m
Ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura de craciun
Prajitura de craciun
8 porții
1h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu branza dulce si ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura de craciun - in dar de craciun
Prajitura de craciun - in dar de craciun
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: