Petitchef

Tort amandina

Desert
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua

200 g zahar

30 ml apa

30 ml ulei

20 g cacao

8 linguri cu faina

praf de copt


SIROPUL  pentru Tortul amandina:

400 ml apa

200 gr zahar

2 plicuri capucino ciocolata


Crema pentru Tortul Amandina:

3 galbenusuri

150 gr zahar pudra

1 pachet margarina

3 linguri cacao cu putin cafea  ness de gust


Glazura pentru Tortul Amandina:

-  cani de zahar pudra

3 si 1/2 lingurite de cacao

40 gr unt

5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea ness

Preparare

  • Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
  • Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul. Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .
  • Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit.
  • Margarina partial topita , se mixeaza pina se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza pina se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.
  • Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort Bblatul se taie ,se insiropeaza ,se pune crema si se da la rece,apoi se pune glazura si iar se da la rece pt minim 2 ore.
R Retete de prajituri si torturi



Comentarii (20):

19/09/2017

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2015

Buna ,nu am inteles la glazura ce cantitate de zahar??si tava o ungi doar pe margini si pe fund hartie de copt???cum ii asta?k nu as vrea sa intre compozitia sub hartie.Va multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2014

O fi buna dar nu sti sa explici si nici reteta nu e data bine,te trezesti pe la mislocu retetei cati mai trebuie nustiu ce, dacai de amandina, undei aroma de rom, undei aroma de amandina?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2016

Cea mai tare reteta de amandina

(0) (0) Abuz
15/07/2014

Adica la crema se folosesc galbenusurile crude cu margarina si atat??????????????????

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Foarteeee delicioasa

(0) (0) Abuz
17/04/2014

E cea my buna reteta!!

(0) (0) Abuz
03/04/2014

F.f.f.f.f.....bun

(0) (0) Abuz
16/02/2014

E foarte buna

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Fff bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort amandina
Tort amandina
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort amandina
Tort amandina
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: