- Home
- Rețete
- Retete cu cacao
- Retete cu cacao si ciocolata
- Retete cu nuca
- Prajitura de craciun
Prajitura de craciun
Da, chiar este potrivita aceasta prajitura pentru masa festiva de Sarbatori!
Preparare
-
Procedam in felul urmator:
separam ouale,
albusurile se bat cu 300 g zahar si zaharul vanilat
-
Cand spuma este gata, se amesteca usor cu telul, cu nuca macinata si faina...
-
Se imparte in patru parti, apoi se intinde cate o parte pe dosul tavii, pe hartie de copt
-
Se coace 20 de minute la 180 grade C, apoi se mai lasa 5 minute la 150 grade C
-
Se indeparteaza hartia de copt si se lasa foile la racit.
-
Pana foile se racesc, preparam crema:
galbenusurile zaharul si vanilia le mixam pana compozitia arata ca o crema
-
Punem apoi totul intru-n vas pe foc FOARTE mic, adaugam cacaoa sau ciocolata rupta in bucatele si amestecam cu un tel pana se ingroasa, apoi racim
-
Untul il mixam spuma, adaugam crema de ciocolata si mai mixam pana se omogenizeaza crema.
-
Umplem foile cu crema, lasam putina crema pentru deasupra, o intindem bine in strat subtire, peste care razuim ciocolata.
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Informații nutriționale pentru 1 porție (228g)
Calorii: 982Kcal
- Carbo: 96.7g
- Grăsimi: 58.4g
- Grăsimi sat.: 21.9g
- Proteine: 14.9g
- Fibre: 3.4g
- Zahăr: 89.8g
- ProPoints: 27
- SmartPoints: 45
Poze
Întrebări:
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe