Petitchef

Tort de ziua mamei mele

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

BLAT:

8 oua

2 linguri apa

10 linguri zahar

9 linguri faina

1 lingura cacao

2 linguri ulei

1 praf de copt


CREMA:

5 oua

300 grzahar

200 ml lapte

800 g frisca lichida

5 lingurite gelatina

2 cutii compot de ananas


PASTA DE ZAHAR LISSA:

1 lingura gelatina

6 linguri apa

1 lingura margarina

2 linguri miere

zahar pudra Margaritar

Preparare

  • BLAT:
    Se prepara ca aici dar cand se adauga faina se pun doar 8 linguri apoi se imparte compozitia in doua si intr-una din jumatati se adauga 1 lingura de faina iar in cealalta jumatate se adauga 1 lingura de cacao. In forma de copt se pune o lingura din compozitia simpla, o lingura din compozitia cu cacao si tot asa pana ce se termina toata compozitia de blat.
  • CREMA:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot. Se stinge focul dar se mai bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca bine. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas bine scurse.
  • ASAMBLAREA:
    Blatul se taie in doua. Se pune prima foaie de blat in forma cu pereti detasabili, se insiropeaza cu sucul din compotul de ananas, se adauga crema, apoi a doua foaie de blat insiropat. Se baga tortul la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate din forma, se pune pe platou si se unge cu margarina pentru a-l orna cu pasta de zahar.
  • PASTA DE ZAHAR:
    Gelatina si apa se amesteca bine si se pun pe baie de abur. Cand este calda se adauga margarina si mierea si se amesteca pana se dizolva. Pentru inceput se pun 300 gr zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat, se amesteca cu lingura adaugand treptat zahar pudra.
  • Cand nu se mai poate amesteca se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste. Se pune la rece invelita bine in folie alimentara si se scoate cu 1-2 ore inainte de folosire. Inainte de a lucra cu ea se framanta foarte bine pentru a nu crapa.
  • Se presara zahar pudra pe masa de lucru si se intinde pasta cu sucitorul pudrat aproape de 1/2 cm. Se baga mainile sub foaie si se pune peste tort. Se niveleaza bine deasupra si in parti, se taie surplusul de pasta apoi se orneaza dupa preferinta. Culoarea galbena am obtinut-o cu colorant alimentar lichid.
N Nely`s Blog

Poze

TORT DE ZIUA MAMEI MELE, poza 1TORT DE ZIUA MAMEI MELE, poza 2TORT DE ZIUA MAMEI MELE, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort pentru ziua sotului meu
Tort pentru ziua sotului meu
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort krantz - cadoul meu de ziua mea
Tort krantz - cadoul meu de ziua mea
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort sah de ziua sotului meu
Tort sah de ziua sotului meu
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCele mai servite cocktailuri de Ziua IndragostitilorCele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: