Petitchef

TORT DE ZIUA MAMEI MELE

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

BLAT:

CREMA:

PASTA DE ZAHAR LISSA:

Preparare

  • BLAT:
    Se prepara ca aici dar cand se adauga faina se pun doar 8 linguri apoi se imparte compozitia in doua si intr-una din jumatati se adauga 1 lingura de faina iar in cealalta jumatate se adauga 1 lingura de cacao. In forma de copt se pune o lingura din compozitia simpla, o lingura din compozitia cu cacao si tot asa pana ce se termina toata compozitia de blat.
  • CREMA:
    Se bat ouale cu zaharul. Se dilueaza gelatina in laptele caldut apoi se amesteca in compozitia de oua si se pun la foc pe baie de abur pana dau in clocot. Se stinge focul dar se mai bate in continuare pana se ingroasa. Se da la rece. Separat se bate frisca bine. Cand crema fiarta pe foc s-a racit se amesteca usor in frisca batuta. Se pun apoi bucatile de ananas bine scurse.
  • ASAMBLAREA:
    Blatul se taie in doua. Se pune prima foaie de blat in forma cu pereti detasabili, se insiropeaza cu sucul din compotul de ananas, se adauga crema, apoi a doua foaie de blat insiropat. Se baga tortul la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate din forma, se pune pe platou si se unge cu margarina pentru a-l orna cu pasta de zahar.
  • PASTA DE ZAHAR:
    Gelatina si apa se amesteca bine si se pun pe baie de abur. Cand este calda se adauga margarina si mierea si se amesteca pana se dizolva. Pentru inceput se pun 300 gr zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat, se amesteca cu lingura adaugand treptat zahar pudra.
  • Cand nu se mai poate amesteca se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste. Se pune la rece invelita bine in folie alimentara si se scoate cu 1-2 ore inainte de folosire. Inainte de a lucra cu ea se framanta foarte bine pentru a nu crapa.
  • Se presara zahar pudra pe masa de lucru si se intinde pasta cu sucitorul pudrat aproape de 1/2 cm. Se baga mainile sub foaie si se pune peste tort. Se niveleaza bine deasupra si in parti, se taie surplusul de pasta apoi se orneaza dupa preferinta. Culoarea galbena am obtinut-o cu colorant alimentar lichid.


N Nely`s Blog

Poze

TORT DE ZIUA MAMEI MELE
TORT DE ZIUA MAMEI MELE - poza 2
TORT DE ZIUA MAMEI MELE - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează