Petitchef

Fursecuri cu dovleac si nuca

Sabina mai multe rețete
(4.00/5 - 1 vot)
Desert
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
- 280 grame faina

- 250 grame dovleac copt

- 120 ml ulei de porumb

- 230 grame zahar

- 100-150 grame nuci

- 1/2 plic praf de copt

- 1 lingura scortisoara

- 1 lingurita ghimbir

- 1/2 lingurita praf de cuisoare

- 2 oua

- 1 plic esenta vanilie

- un praf de sare

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas mixam cele doua oua impreuna cu zaharul pana cand devine o pasta albicioasa. Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt, scortisoara, ghimbir, praful de cuisoare si sare .

Etapa 2

Adaugam la amestecul de oua si zahar, faina, uleiul, nucile maruntite si dovleacul copt, apoi omogenizam.

Etapa 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formam fursecurile cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam spatiu de 4-5 cm intre acestea.

Etapa 4

Nu le faceti prea mari, deoarece exista riscul ca fusecurile sa cresca si sa se lipeasca intre ele. Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute.
ProPoints: 527 (1 porție)
SmartPoints: 605 (1 porție)






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: