Fursecuri cu dovleac si nuca

De Sabina
(4.00/5 - 1 vot)

  • FURSECURI CU DOVLEAC SI NUCA
  • FURSECURI CU DOVLEAC SI NUCA, Poza 2
  • FURSECURI CU DOVLEAC SI NUCA, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
25 min
Dificultate:
Foarte ușor
NUTRI-SCORE

Ingrediente

- 280 grame faina
- 250 grame dovleac copt
- 120 ml ulei de porumb
- 230 grame zahar
- 100-150 grame nuci
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita praf de cuisoare
- 2 oua
- 1 plic esenta vanilie
- un praf de sare

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas mixam cele doua oua impreuna cu zaharul pana cand devine o pasta albicioasa. Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt, scortisoara, ghimbir, praful de cuisoare si sare .

Etapa 2

Adaugam la amestecul de oua si zahar, faina, uleiul, nucile maruntite si dovleacul copt, apoi omogenizam.

Etapa 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formam fursecurile cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam spatiu de 4-5 cm intre acestea.

Etapa 4

Nu le faceti prea mari, deoarece exista riscul ca fusecurile sa cresca si sa se lipeasca intre ele. Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute.

Întrebări:



De Sabina





Punctează această reţetă:


Video sugerat

CROSTINI CU GORGONZOLA, NUCA SI MIERE


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale