1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat!
2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata ii faramam- fie manual, fie ii dam pri masina de tocat,apoi adaugam apoi ouale, 1 lingura zahar,incorporam si faina, pana obtinem un aluat moale.
3. Cu o lingura luam din compozitia rezultata, o punem in palma infainata ( ca sa nu ni se lipeasca de maini), apoi in mijloc punem pruna- desfacuta si cu putin zahar tos peste ( sau jumatate de caisa ), formam o bocceluta, careia ii dam forma rotunda..si procedam asa pana la terminarea intregii cantitati de aluat!..
4. Intr-o cratita incapatoare punem la fier apa cu sare, iar in momentul in care aceasta clocoteste, o dam la foc mic si adaugam galustile deja formate.Acestea se vor ridica singure la suprafata in momentul in care sunt fierte! Le scoatem intr-o sita la scurs, apoi le tavalim prin amestecul de pesmet si zahar!
Foarte bune! Am vrut sa evit retetele cu gris sau pesmet fiindca, dupa mine, rezultatul e inferior si am gasit reteta pefecta! Fiind in decembrie, am folosit prune uscate si sunt foarte incantata de ele. Multumesc!
Comentarii (27):
Marfa!!!
Foarte bune! Am vrut sa evit retetele cu gris sau pesmet fiindca, dupa mine, rezultatul e inferior si am gasit reteta pefecta! Fiind in decembrie, am folosit prune uscate si sunt foarte incantata de ele. Multumesc!
Imi plac cum arata
Excelent!
Grozav....!!!!!!!!!
Din ce stiu eu este un preparat clasic in unele bucatarii,o sa incerc reteta .
Ca la bunica
Foarte bune!!!
DUMINICA,START DE 20 DE ANI NU AM MAI MANCAT
Se pot face si iarna ,cu gem gros de prune.Sunt la fel de bune .