Petitchef

GRIS CU LAPTE

Desert
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Intr-un vas se pune laptele la fiert, se indulceste, iar cand incepe se fiarba se adauga grisul.pus la ochi, poate pus in jur de juma' de cana.
  • Se lasa sa fiarba 5-10 minute ,amestecand mereu sa nu se prinda de fundul oalei.
    impartit in 3 castroane si lasat sa se raceasca.
  • Intre timp pregatit un sos caramel : pus la topit 4 linguri de zahar, iar dupa ce s-a facut auriu, luat de pe foc si adaugat putin unt, amestecat bine si pus si 2-3 linguri de apa. se mai lasa sa dea un clocot.
  • Aveam in frigider si dulceata de cirese asa ca servit si cu sos si cu dulceata.
    este bun .parca cu dulceata este mai bun, ea fiind acrisoara dar nici cu caramel nu este rau bun bun.ceva ieftin si rapid si in acelasi timp si gustos va las si pe voi sa-l incercati,desi cred ca toata lumea il cunoaste, doar crescut cu el.


Poze

GRIS CU LAPTE, poza 1
GRIS CU LAPTE, poza 2
GRIS CU LAPTE, poza 3
GRIS CU LAPTE, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? De ce sa consumam lapte de capra? De ce sa consumam lapte de capra?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.