Petitchef

Marmelada de lamai

Desert
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4
Cost estimat: 6.15 (1.54€/porție)

Preparare

  • Spalam atent lamaile,le uscam si le taiem feliute subtiri. Le punem intr-un vas,adaugam apa si le lasam sa se odihneasca pentru 24 ore.Trecut acest timp, transferam compozitia din castron intr-o oala, si o punem la foc mic,pana fierbe.Lasam sa fiarba pentru 20 minute tot la foc mic.
  • Acum cantarim toata compozitia rezultata si punem zahar inca o data si jumatate decat greutatea respectiva.Punem din nou pe foc,pana ajungem la densitatea dorita ,aproximativ 30-35 minute.Cand o luam de pe foc,va trebui sa fie inca lichida, deoarece continand mult zahar,atunci cand se va raci se va intari.
  • Putem controla picurand putina marmelada pe o farfuriuta,si punand-o in frigider 2-3 minute.Cand o vom scoate vom intelege daca e bine legata.Daca o fierbem prea mult se va inchide la culoare,ceea ce nu dorim.Turnam in borcanele sterilizate cat e inca fierbinte, inchidem si rasturnam borcanele cu fundul in sus,pentru a creea vidul.
  • Puteti steriliza borcanele asa:
    le spalati,uscati si le puneti in cuptorul incins la 100 grade C timp de 10 minute.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează