Petitchef

Marmelada de gutui cu portocale

Altele
5 porții
25 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1/2 l suc de portocala proaspat presat

4 capsule de Cardamom

500 g gutui

250 g zahar Gelfix

5 g sare de lamiie

Preparare

  • Eu descriu cum am preparat eu marmelada.Gutuilor li-se indeparteaza coaja si casuta cu simburi.Miezul de taie bucatele sise puna in oala pregatita pe foc cu sucur de portocale, coaja de portocala rasa, sarea de lamiie si 2 pc.zahar vaniliat.
  • Se lasa sa fiarba totul usor pina cind miezul de gutui s-a inmuiat.eventual daca este prea putin lichid se mai adaoga apa , sau si mai bine, suc de portocala.
  • Totul se face piure, eventual se mai trece odata si prin sita, dupa care se amesteca cu zaharul GELFIX. Se pune dinou pe foc si se mai da in clocot usor ca 3 min.
  • Fierbinte se toarna in borcane -Twist-off, se infileteaza capacele bine si se lasa deoparte pe capac citeva minuteSe intorc si se pot depozita, si chair servii pe o felie de piine alba cu unt si o cafea linga.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1h40m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Marmelada de gutui
Marmelada de gutui
4 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada cu gem de gutui
Rulada cu gem de gutui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Placinta cu gutui si gem de caise
Placinta cu gutui si gem de caise
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Cateva cuvinte despre gutuiCateva cuvinte despre gutuiRetete cu ... gutuiRetete cu ... gutui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: