Petitchef

Negresa insiropata

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
E delicioasa prajitura. Daca vreti sa dati gata pe cineve, cu aceasta prajitura veti reusi cu sigurnta.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 1/2 cana zahar

1 1/2 cana faina

1 cana de lapte

1 cana de ulei

5 oua

3-4 linguri de cacao

6 linguri de nuca macinata

un plic de zahar vanilinat

un plic de praf de copt

1/4 lingurita de sare

o cana plina cu bucati mari de nuca

3 linguri gem de visine

Preparare

  • Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
  • Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma si bucatile mari de nuci.
  • Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
  • Batut 150 ml frisca si am ornat prajitura, dupa ce taiat-o in patrate. Din sirop pastrat 2-3 lingurite pe care picurat peste moturile de frisca.

Poze

Negresa insiropata, poza 1Negresa insiropata, poza 2Negresa insiropata, poza 3Negresa insiropata, poza 4Negresa insiropata, poza 5Negresa insiropata, poza 6Negresa insiropata, poza 7Negresa insiropata, poza 8Negresa insiropata, poza 9Negresa insiropata, poza 10


Comentarii (11):

24/01/2017

Ma puteți ajuta va rog acolo la ingrediente scrie 11/2 cană ce înseamnă

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/01/2017

Cu visinele ce facem?

(0) (0) Abuz
n_nicoleta, 08/01/2015

Foarte buna ! eu am pus deasupra siropul fara ulei ca sa intre in prajitura. Pelicula de grasime il face sa ramana la suprafata prajiturii. Asa este mai umeda si mai buna...

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Buna

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte buna, dar cu visinele ce ai facut.

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Daca este si atat de buna precum aratainseamna ca este super

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Fff. buna!!!

(0) (0) Abuz
15/01/2013

Imi place la nebunie te rog da-mi linkul de la blog.

(0) (0) Abuz
01/11/2012

Arata bine dar nu se poate vedea scrisul

(0) (0) Abuz
30/04/2012

A iesit o prajitura extrem de delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu crema de branza
Negresa cu crema de branza
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post
Negresa de post
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresă cu nucă și stafide
Negresă cu nucă și stafide
15 porții
55 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu Kit Kat ®
Negresa cu Kit Kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: