Petitchef

Negresa pufoasa

Desert
6 porții
15 min
30 min
Ușor
O prajitura foarte cunoscuta de toata lumea si foarte draga mie pentru ca este una dintre retetele cu care am crescut si pe care mama o face mai mereu.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250gr zahar

50 ml ulei

150gr unt

200 ml lapte

1 lingurita praf de copt

2 oua

60 gr faina

esenta de vanilie

un varf de sare

5 linguri de cacao

30 gr ciocolata neagra

50-60 gr nuci ( eu nu am avut)


Pentru Glazura:

100 gr ciocolata neagra

50gr frisca lichida

50gr de unt

Preparare

  • Etapa 1 - Negresa pufoasa
    Incalziti cuptorul la 175 grade
    Bateti albusurile spuma tare.
    Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Negresa pufoasa
    Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.
    Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.
  • Etapa 3 - Negresa pufoasa
    Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.
    Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.
    Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.
  • Etapa 4 - Negresa pufoasa
    Glazura:

    Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu.
    Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.
  • Etapa 5 - Negresa pufoasa

Poze

Negresa pufoasa, poza 1Negresa pufoasa, poza 2

Întrebări:

CAM INCOMPLETA RETETA.LA INGREDIENTE E SI LAPTE.LA PREPARARE VAD CA LIPSESTE.

Răspuns:

Eu nu vad unde lipseste scuze. Este la etapa 2.

Tava pentru copt se unge, se tapeteaza cu faina? Glazura de toarna imediat ce o luam de pe foc, dupa ce s-a topit untul, sau o lasam putin sa se racoresca? Cam mult amatorism.

Răspuns:

Etapa 4: Glazura: Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc. Si o puteti pune imediat sau dupa cateva minute nu are importanta atata timp cat nu o lasati cateva ore si sa se intareasca ( logic nu ? ) Nu am specificat nimic de tapetat cu faina sau altceva deci nu am facut asta , ( se poate observa si in poze ) dar dvs va cunoasteti mai bine tava daca "se lipeste" sau nu. Cea pe care am folosit-o eu nu necesita sa fie tapetata.

Buna, intrucat am observat in comentariile rautacioase cum ca ar fi ceva gresit cu cantitatea de faina postata in reteta, am decis sa te intreb personal. Ai folosit doar 60 de grame de faina in aceasta compozitie sau mai mult de atat, si a fost doar o eroare de tiparire? Mai exact, cata faina ai folosit? Multumesc frumos si sper din suflet sa-mi raspunzi.

Răspuns:

Buna, pentru aceasta reteta am folosit 60 de grame asa cum este scris si este facuta cu faina de patiserie ( contine praf de copt ) Reteta este pur si simplu tradusa din olandeza nu este reteta mea iar negresa nu este asa cum o stim noi romanii ci ceva mai umeda inauntru. Daca crezi ca nu iti va placea asa atunci adauga putin mai multa si nu va avea acea textura umeda inauntru. Voi modifica aceasta reteta cu reteta pe care o fac eu in fiecare luna de cel putin 2-3 ori tocmai din cauza comentariilor. Sincer nu m-am mai ocupat de blog de ceva ani si retetele au ramas asa cum le-am scris de prima data. Multumesc pentru comentariu si pentru incredere




Comentarii (64):

20/03/2019

Este gresita cantitatea de faina!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nicol, 03/06/2017

E buna!.Mi-a iesit exact ca in poza!.Inalta si pufoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/11/2016

Am vazut ca ai mentionat 30g ciocolata neagra ptr aluat, insa la prepararea aluatului nu au aparut cele 30g de ciocolata. Ce s'a intamplat?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/11/2016

Nu a crescut deloc...cred ca are 1,5cm inaltime. La gust e ok dar pacat ca nu a crescut...nu recomand aceasta reteta. Timp pierdut

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
24/05/2016

Elimina untul e foarete mult nu ii da voe la coacere am stricat ingrediente de geaba fa ceva cu ea .Cand doi oameni iti spun ca esti beat pa dute si te culca asa si cu reteta ta.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
15/08/2015

O reteta foarte usoara si foarte buna!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/05/2015

Excelenta. Pentru o tava normala de prajitura am folosit cantitatile din reteta dublate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2015

Super, o fac in fiecare saptamana... Nu e gresita reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

Din pacate nici mie nu mi a crescut aluatul! cred ca trebuie rectificata cantitatea de faina!! am facut si portie dubla, crezand ca o sa mi iasa cat tava!! sorry dar reteta nu prea e 100% ok

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
24/03/2015

Reteta de aruncat la gunoi!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa pufoasa cu ciocolata alba
Negresa pufoasa cu ciocolata alba
8 porții
1h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Negresa cu crema de branza
Negresa cu crema de branza
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa specială
Negresa specială
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: