Petitchef

Nougat glacé

Desert
12 porții
1 oră
0 min
Ușor
sau
Noua celor de la Petitchef, ne place inghetata si ne place si nuga, asa ca atunci cand auzim despre "nougat glacé" suntem incantati! Un preparat proaspat ideal pentru desert sau pentru ceaiul de dupa-amiaza! In plus, aici nu este nevoie de masina speciala de facut inghetata! Deci nu aveti nici o scuza sa nu incercati aceasta reteta ;-)

Ingrediente

12 porții

Meringue-ul italian:

2 albusuri

165 gr zahar

50 ml apa


Crema:

200 ml de frisca lichida 30% grasime

40 gr alune

40 gr migdale

60 gr fistic

2 linguri de miere

30 gr de fructe uscate

Materiale

forma de chec
folie celofan
thermometru

Preparare

Etapa 1 - Nougat glacé

Etapa 1

Puneti zaharul si apa intr-o cratita pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Odata ce amestecul fierbe, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
Etapa 2 - Nougat glacé

Etapa 2

In timp ce siropul fierbe, incepeti sa bateti albusurile: trebuie sa aiba o consistenta ferma. Odata ce siropul a atins 115° C, turnati-l sub forma de fir peste albusurile batute spuma in timp ce mixerul continua sa le bata.
Etapa 3 - Nougat glacé

Etapa 3

Treceti la viteza mare si lasati sa bata pana cand vasul nu va mai fi fierbinte. Poate dura aproximativ zece minute. Atunci meringue-ul este gata.
Etapa 4 - Nougat glacé

Etapa 4

Intre timp, puneti migdalele, alunele si fisticul intr-un chopper pentru a le zdrobi. Dati deoparte.
Etapa 5 - Nougat glacé

Etapa 5

Bateti frisca lichida (trebuie sa fie foarte rece) pentru a obtine o frisca ferma.
Etapa 6 - Nougat glacé

Etapa 6

Intr-un castron mare, amestecati frisca cu meringe-ul italian, facand miscari circulare, de jos in sus, care ridica preparatul astfel incat sa nu se lase.
Etapa 7 - Nougat glacé

Etapa 7

Adaugati mierea, fructele uscate si amestecul de nuci zdrobite. Amestecati.
Etapa 8 - Nougat glacé

Etapa 8

Turnati acest amestec intr-o forma de chec captusita cu folie de celofan, lasand marginile mai mari decat forma, astfel ca sa atarne in laterale. Puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
Etapa 9 - Nougat glacé

Etapa 9

Demontati nugatul si indepartati folia din plastic.
Etapa 10 - Nougat glacé

Etapa 10

Gata!

Video

YouTube

Observații:

Meringue italian: este esential sa obtineti textura potrivita. Daca faceti o bezea normala, textura va fi granulara, iar albusul crud nu va dura foarte mult.
Fructe uscate: Puteti pune prune uscate, caise uscate, stafide, etc.




Comentarii:

florina_m2018, 11/08/2018

Super super buna....

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: