Petitchef

Tort cu crema mascarpone si krantz

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

pentru blat:

8 oua,

10 linguri de zahar pudra,

15 linguri nuca macinata,

o lingurita coaja de lamaie/portocala,

un plic zahar vanilat,

4 linguri de faina,

sare.


pentru crema:

3 oua,

200 g zahar,

200 ml frisca,

250 g mascarpone,

2 pliculete de gelatina.


pentru krantz:

200 g zahar,

200 g nuca macinata.


pentru decor:

migdale,

alune depadure,


nuca.

Preparare

  • Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar abusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se toarna crema de galbenusuri, coaja de portocala si vailia. La final se pune nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor ca sa nu se lase.
  • Compozitia de blat se toarna in forma rotunda tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se introduce in cuptorul preincalzit. Dupa ce se raceste se taie in doua, rezultand trei blaturi subtiri.
  • Se freaca mascarpone cu doua linguri de frisca lichida si se adauga treptat peste restul de frisca batuta. Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.
  • Se pune gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj si cand e gata se adauga in crema de oua. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga amestecand continuu in crema de mascarpone.
  • Crema astfel obtinuta se imparte in trei si se umplu blaturile de tort, imbracand tot tortul in crema.
  • Se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca macinata si se toarna fierbinte pe un platou de plastic uns cu ulei.
  • Dupa ce s-a intarit si racit, se acopera cu o folie alimentara, ca sa nu se imprastie caramelul prin toata bucataria sau chiar sa va raneasca, Doamne fereste si se zdrobeste cu ciocanul de batut carnea. Krantzul astfel format se raspandeste pe toata suprafata tortului, acoperit deja cu samburii de migdale, alune de padure, fistic si nuca.

Poze

Tort cu crema mascarpone si krantz, poza 1Tort cu crema mascarpone si krantz, poza 2Tort cu crema mascarpone si krantz, poza 3



Comentarii (19):

11/08/2016

Ouale pentru crema se pun intregi sau numai galbenusurile? Mie imi iese foarte lichida...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/02/2014

Pare delicioasa , o voi prepara de ziua copilului meu

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Fffff buna apetisanta.

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Sper sa iasa bun!!

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:Pare a fi super, am sa o incerc si eu negresit !

(0) (0) Abuz
24/07/2013

La prima incercare este SUPER

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Cred ca am sa-l incerc!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: