Petitchef

Tort de morcovi

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

360 g. morcovi proaspeti

4 oua

1 praf de sare

180 g. zahar

4 linguri zeama de lamaie

200 g. alune/nuci/migdale macinate

80 g. faina

1 praf de cardamom/scortisoara (optional)

2 lingurite praf de copt

50-70 g. pentru uns tava

pesmet


Pentru ornat:

1 plic zahar pudra

4-5 linguri suc de portocale/lamaie, proaspat stors

200 g. martipan

colorant rosu si galben, lichid

o punguta cu fistic

Preparare

  • Va spun pe scurt cam ce-a facut: a picurat cativa stropi de colorant rosu si galben peste martipan, si l-a framantat constiincioasa pana cand a obtinut o culoare frumoasa, portocalie.
  • Dupa care s-a apucat de modelat moment in care m-a pierdut in fata manutelor alora iscusite foc si trebuie sa va spun ca este prima oara cand face morcovi din martipan mie mi-au parut foooarte reali.
  • I-a crestat si le-a facut "codite" din jumatati de fistic
    iar Cipi si copiii, adica Bogdi si Amalia, chiar au crezut ca sint morcovi cu adevarat.
  • Pregatiri preliminare :
    Se curata morcovii si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Se unge tava cu unt si se presara uniform cu pesmet. Cuptorul se incalzeste la 180 grade C.
    Alunele/nucile/migdalele se prajesc pentru cca. 5-8 minute in cuptorul preincalzit.
  • Se separa ouale; galbenusurile se freaca spuma cu zaharul timp de aprox. 10 minute. Se adauga zeama de lamaie, alunele prajite si macinate si morcovii rasi. Se amesteca faina, impreuna cu cardamom/scortisoara si praf de copt, si se cerne peste celelalte ingrediente. Se amesteca totul foarte bine.
  • Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare, si se adauga la compozitia cu morcovi. Se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se incorporeaza.
    Se toarna aluatul in forma unsa si presarata cu pesmet (fin) si se coace la foc mediu timp de 40 de minute. Prajitura se lasa sa se raceasca in forma si apoi se scoate pe platoul de servit.
  • Zaharul praf se amesteca cu zeama de portocala/lamaie; se unge tortul cu aceasta glazura, se orneaza cu morcovi din martipan pe care i-a asezat pe cate o "movilita" de frisca.

Poze

Tort de morcovi, poza 1
Tort de morcovi, poza 2
Tort de morcovi, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

31/10/2011

Nu am ce sa comentez este o reteta delicioasa


(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu morcovi si banane(carrots and bananas cake)
Tort cu morcovi si banane(carrots and bananas cake)
8 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de morcovi (carrot cake)
Tort de morcovi (carrot cake)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi
Tort de morcovi
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.