Petitchef

Papanasi fierti cu pesmet

Desert
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g branza de vaci

150 g gris

50 g faina

sare

2 oua

50 g unt

100 gr pesmet

Preparare

  • Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze.
    Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.
  • Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.
    Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.
    Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote.
  • Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame.
  • Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda.
    Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.
  • Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara.
    Sunt deliciosi in toate variantele.

Poze

Papanasi fierti cu pesmet, poza 1Papanasi fierti cu pesmet, poza 2Papanasi fierti cu pesmet, poza 3Papanasi fierti cu pesmet, poza 4Papanasi fierti cu pesmet, poza 5



Comentarii (56):

12/01/2015

Excelenti!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2014

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/03/2014

Foarte buni!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

Excelenta rețetă. Descriere clara. Se poate juca un pic cu cantitatea de pesmet: mai putin, daca branza e tare, ori mai mult cand brinza e mai moale.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/10/2013

Acest desert pregatit de mama mi-a incintat copilaria !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2013

Excelenti

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Cei mai buni...merci!1!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2016

Asa da, reteta este clar expusa,bravo nota maxima

(0) (0) Abuz
08/02/2015

Foarte deliciosi

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Papanasi fierti cu pesmet caramelizat
Papanasi fierti cu pesmet caramelizat
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Papanasi fierti cu struguri
Papanasi fierti cu struguri
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Papanasi fierti
Papanasi fierti
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Choux cu somon
Choux cu somon
20 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japonezePanko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: