Notifications: Căutare avansată

Papanasi din branza de vaci

(4.55/5 - 1783 voturi)
186 comentarii


  • PAPANASI DIN BRANZA DE VACI
  • PAPANASI DIN BRANZA DE VACI, Poza 2
  • PAPANASI DIN BRANZA DE VACI, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
5 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
30 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie
- 3 linguri de zahar
- vanilie
- smantana dulce
- putina sare
- faina cat cuprinde

Preparare

Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie; am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.
am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (186):

constanta_s2014
constanta_s2014, 13/12/2015

Am citit toate comentariile anterioare inainte de a-mi spune si eu parerea. Aici nu discutam greselile gramaticale pentru ca nu conteaza cat de scolit esti ca sa faci niste preparate bune asa ca eu personal nu le-am luat in seama. Intr-adevar problema este la faina pentru ca nu poti pune cat cuprinde caci iti ies foarte densi si nu pufosi asa cum ar trebui. Ceea ce nu a sesizat nimeni este faptul ca folosesti smantana dulce ceea ce este total gresit. La papanasi nu se foloseste decat smantana fermentata, altfel le strici gustul inconfundabil si de aceea am gasit cateva comentarii care spuneau ca sunt cei mai "naspa" papanasi pe care i-au mancat vreodata. Incearca si cu smantana fermentata si vei vedea diferenta.

(1) (0) Abuz
15/09/2015

Nu intelegeti reteta pentru ca nu a ti gatit aceasta reteta."Se lasa cateva bilute rotunde "asta e ideea.A ti servit in restaurante papanasi??sub smantana se gaseste o biluta din acel aluat.Hai sa fim seriosi.Nu intrati aici sa dati exemple de gramatica limbii romane si nici sa corectati retata acestei femei care si a construit un site pt a va ajuta pe voi "cei ce cautati papanasi!!!Important este ca reteta este corecta si nu va duce in eroare asa cum posteaza multii altii tocmai pt a va face ziua grea si plina de nervi.Numai noi Romanii putem fii atat de rai si cei m ai mari critici.Ceea ce am citit m ai jos mi a lasat un gust 'amar' nicidecum 'dulce'!!!

(1) (1) Abuz
ElizabethBathory, 26/01/2015

Unii, desi nu gatesc preparatele din reteta de fata, se plictisesc grav in fata pc-ului, asa ca se apuca sa corecteze gramatical pe altii si sa aduca comentarii de dragul de-a le aduce.
Foarte buni papanasii, insa as recomanda sa Se foloseasca tot timpul o dulceata acrisoara ( ex. caise, cirese )
Iar daca la aluat se adauga faina cat cuprinde si mai mult bicarbonat decat trebuie... 1. papanasii vor iesi asemeni unor gogosi si nimic altceva, cu aluatul la fel de tare. 2. prea mult bicarbonat aduce preparaului un gust deloc placut.
Va doresc pofta buna si la mai multa inspiratie! ;)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
22/04/2014

Am dat nota 4 pentru greseala de ortografie .. se scrie neinghesuiti.. nu se foloseste litera "a" din "a" la aceste cuvinte combinate (neingrijiti, neincepatori,) Reteta este buna dar tot ar trebui sa se puna cantitatea de faina, nu cat cuprinde....250 sau 300 gr.? Nu toti stiu cat ar trebui sa cuprinda... O zi buna !

(0) (0) Abuz
28/06/2015

Se scrie neinghesuiti....Cand sunt cuvinte care incept cu "i" din "i" chiar daca sunt scrise la mijlocul cuvantului se foloseste "I" din i". Ingrasat-, neingrasat ; Insurat-neinsurat ; asta este gramatica Limbii Romane.. Reteta este cu prajit si nu o voi folosi char daca pare mai gustoasa ! Se pot fierbe.

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Papanasii arata super, dar din pacate, cea care a pus reteta are o problema cu modul de exprimare: "am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde"-deci sa inteleg?.....

(0) (1) Abuz
23/09/2013

"......DIN BRANZA DE VACI"? Da' ce? Papanasii se mai fac cumva cu branza de capra sau ....fara?
Era de-ajuns sa scrii "PAPANASI"......si toata lumea stie ce contin, doar sun un produs traditional romanesc si....se stie: neaparat contin GRIS & BRANZA DE VACI......

(1) (4) Abuz
15/01/2014

Foarte buna reteta, doar ca bicarbonatul nu-si mai are locul daca l-ai stins cu zeama de lamaie; puneti "bilutele gaurite" in baie de ulei bine incins, si vor creste fara nici un pic de bicarbonat.
toate bune

am gătit această rețetă
(4) (0) Abuz
05/07/2013

O sa incerc si eu reteta negresit. Am incercat multe retete de pe acest site si au iesit fapt ce dovedeste ca se dau cantitatile corect pentru ingrediente si nu lipseste nici unul din reteta. Felicitari!

(0) (0) Abuz
09/04/2015

Ce tot o criticati atar Ica voi sunteti mai breaze , ce dq , terminatelor, lasati-o in pace... E reteta ei personala , ce tot va baati voi atat, javre.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale