Petitchef

Papanasi din branza de vaci

Desert
5 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
500 gr branza de vaci

2 oua

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie

3 linguri de zahar

vanilie

smantana dulce

putina sare

faina cat cuprinde

Preparare

  • Branza de vaci am maruntit-o bine; am adaugat ouale, vanilia, zaharul, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie; am omogenizat totul bine apoi am adaugat faina, turnand cate putin pana a rezultat un aluat destul de moale; aluatul l-am dat la frigider cam 2 ore.
    am format bilute din aluat, i-am dat fiecareia o forma rotunda si plata de chiftea, in mijloc am facut cate o gaura, cateva bilute le-am lasat mici si rotunde; se pun intr-o tigaie in ulei, neanghesuiti, si se prajesc pe ambele fete;
    I-am servit cu smantana si cu dulceata de capsuni.

Poze

PAPANASI DIN BRANZA DE VACI, poza 1PAPANASI DIN BRANZA DE VACI, poza 2PAPANASI DIN BRANZA DE VACI, poza 3

Întrebări:

Buna, stiam ca papanasii se fierb nu se prajesc, sunt dietetici si buni pt copii si persoane invarsta. Ce parere aveti, se mentine aceeasi reteta si pt papanasii fierti? Multami ,astept raspuns. Viorelia.

Răspuns:

]ntr-adevăr, sunt şi papanaşi fierţi, din brânză de vaci cu gris şi ouă, dar sunt şi papanaşi din brânză de vaci prăjiţi, cu smântână şi dulceaţă. Cei cu gris pot fi şi dietetici.




Comentarii (187):

23/07/2015

O bunatate...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/06/2015

Foarte buni!!!!!1

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/04/2015

Super buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

Ce tot o criticati atar Ica voi sunteti mai breaze , ce dq , terminatelor, lasati-o in pace... E reteta ei personala , ce tot va baati voi atat, javre.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
ElizabethBathory, 26/01/2015

Unii, desi nu gatesc preparatele din reteta de fata, se plictisesc grav in fata pc-ului, asa ca se apuca sa corecteze gramatical pe altii si sa aduca comentarii de dragul de-a le aduce.
Foarte buni papanasii, insa as recomanda sa Se foloseasca tot timpul o dulceata acrisoara ( ex. caise, cirese )
Iar daca la aluat se adauga faina cat cuprinde si mai mult bicarbonat decat trebuie... 1. papanasii vor iesi asemeni unor gogosi si nimic altceva, cu aluatul la fel de tare. 2. prea mult bicarbonat aduce preparaului un gust deloc placut.
Va doresc pofta buna si la mai multa inspiratie! ;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/01/2015

Excelent mai ales cu dulceata de fructe de padure

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/02/2014

Am facut si-s buni de tot calzi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2014

Ft bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2014

Este desertul meu preferat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2014

Foarte buna reteta, doar ca bicarbonatul nu-si mai are locul daca l-ai stins cu zeama de lamaie; puneti "bilutele gaurite" in baie de ulei bine incins, si vor creste fara nici un pic de bicarbonat.
toate bune

am gătit această rețetă (4) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papanasi din branza de vaci
Papanasi din branza de vaci
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Papanasi cu branza de vaci fierti
Papanasi cu branza de vaci fierti
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Papanasi din branza de vaci cu gris
Papanasi din branza de vaci cu gris
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: