Petitchef

Papanasi cu aluat dospit

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pt inceput se amesteca branza cu oul,grisul,drojdia,esenta si apa.Apoi se adauga treptat faina pana ce aluatul nu mai este chiar asa lipicios.Dupa ce a fost framantat bine aluatul se lasa cca 30 de min sa se doaspeasca intr-un loc cald.
  • Eu obisnuiesc sa crestez putin aluatul pt ai da voie sa creasca(aici aluatul era deja dospit).
  • Apoi,cu mainile de faina se iau bucati din aluat,se formeaza bilute potrivite,iar cu degetul inmuiat in faina se fac gauri in mijloc.Si,ca papansul sa fie complet facem separat si "caciulitele",niste bilute mai mici fara gaura.
  • Dupa ce au fost facute se lasa putin sa se odihneasca si apoi se prajesc in baie de ulei,la inceput la foc mic,iar apoi la foc potrivit.
    Se intorc pe o parte si pe alta,iar cand se scot se acopera cu un capac pt a ramane fragezi.
  • La sfarsit,cat sunt inca calzi se garnisesc cu smantana si dulceata.Noi foslosit dulceata de visine.Au fost foarte buni,va las si pe voi sa va delectati cu o portie.


Poze

Papanasi cu aluat dospit
Papanasi cu aluat dospit - poza 2
Papanasi cu aluat dospit - poza 3
Papanasi cu aluat dospit - poza 4
Papanasi cu aluat dospit - poza 5
Papanasi cu aluat dospit - poza 6
Papanasi cu aluat dospit - poza 7
Papanasi cu aluat dospit - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Merveilleux cu ciocolata
Merveilleux cu ciocolata
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Momite cu zbarciogi
Momite cu zbarciogi
2 porții
35 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează