Petitchef

Parisul in flacari

Este o prajitura delicioasa, desi cu un titlu ciudat....

Desert
1 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

1

Pentru 2 foi de dobos:

Pentru o foaie de bezea:

Crema I:

Crema II:

Pentru glazura:

Preparare

  • 1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua.Se unge cu unt si se infaineaza dosul unei tavi si se coc foile de dobos 7-8 minute.Se lasa sa se raceasca.
  • 2.Se prepara foaia de bezea, amestecand albusurile cu zaharul si faina.Se coace tot pe dos de tava 8-10 minute.Se pune la racit.
  • Intre timp, se prepara prima crema:se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pana se obtine o compozitie densa.Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata spuma si cele 2 banane razuite.
  • 500ml.lapte se pun la fiert cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu 350 g. margarina frecata,in prealabil, spumos, cu 350 zahar praf.
  • Se monteaza prajitura:se pune prima foaie de dobos si se unge cu prima crema, se acopera cu foaia de bezea, urmeaza cea de-a doua crema si , in final, a doua foaie de dobos.Se tine la rece pana in momentul servirii, cand se "glazureaza" cu frisca batuta.
    Pofta buna!
  • Obs:Prajitura se poate acoperi , optional, cu o glazura de ciocolata:se amesteca 150g. cacao , 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de apa fierbinte si 2-3 linguri de ulei.
    3 Attached files| 195KB

Rețete inrudite

YouTube

Desert crema vegana


Poze

Parisul in flacari
Parisul in flacari - poza 2

Întrebări:




Comentarii (24):

20/03/2014

F buna

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Arata foarte bine!!!

(0) (0) Abuz
23/04/2012

Super buna la gust,usor de facut

(0) (0) Abuz
16/04/2012

Este un dezastru !! Cine a scris reteta nu si-a dat deloc interesul sa o scrie complet, in plus trebuie din plin ajustate cantitati. Este recomandat ca albusurile sa se bata tot timpul separat, asa se obtine o foaie de dobos care pe langa ca va fi crescuta nici nu curge de pe fundul tavii. iar daca totusi are inca tendinta sa curga puteti completa cu faina sau puteti unge cu ulei o hartie de copt pe care o puneti pe fundul tavii, in interior, si dupa coacere scoateti foaia cu tot cu hartie si o rasturnati pe un lemn. Untul/margarina sunt in cantitati prea mari, trebuie coborate. La fel trebuie ajustata creme de faina, la 500 ml lapte e prea putina faina, sau prea mult lapte depinde cat de cremoasa o doriti. Totusi trebuie sa ramana mai cremoasa, cel putin asa spune "autoarea". Desi drept sa spun sunt aproape convinsa ca de aia recomanda sa stea la rece tot timpul pt ca se inmoaie foarte tare, pare ca nu i-a iesit crema. Mai am doar atat de completat la reteta, bananele inmoaie si ele, deci cu atentie. Puteti sa nu le puneti, desi atunci dispare gustul Parisului, probabil. :). In concluzie trebuie sa fii super experimentata sa-ti iasa o prajitura de aici, ramane doar numele mult prea pompos si asta. Asta e concluzia mea dupa ce am facut 2 portii deodata si am tot ajustat si iar am ajustat pe parcurs. La mine a iesit Clujul in flacari. Succes !

(0) (0) Abuz
16/04/2012

Este gresita!!!
la foi intra mai multa faina, iar cantitatile pt creme sunt mari
am facut-o si nu e deloc in regula

(0) (0) Abuz
13/04/2012

Super de buna

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Foarte buna, depinde cine o face si cat "suflet" pune in ea

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Arata foarte bine si cred ca e si foarte buna o voi face de pasti

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Arata foarte bine o sa o incerc de Paste

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mug cake vegan
Mug cake vegan
1 porții
6 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
Bilute de cereale cu ciocolata tip nesquik
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1 h 32 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Banana bread - petitchef
Banana bread - petitchef
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează