Petitchef

Piure de mere (prajitura)

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

ptr crema avem nevoie de :

Preparare

  • Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele .
  • Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.Lasam crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca. Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .
  • Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile.
  • Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.Asamblarea prajiturii:Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Piure de mere (prajitura), poza 1
Piure de mere (prajitura), poza 2
Piure de mere (prajitura), poza 3

Întrebări:




Comentarii:

10/07/2012

Daca astepti sa se raceasca galbenusurile curge crema, albusurile trebuie puse cat este fierbinte compozitia - atunci se face ca o bezea si se intareste

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei