Notifications: Căutare avansată

Placinta cu branza (cu foaie turnata)

De Alexa
(4.66/5 - 119 voturi)
27 comentarii


  • Placinta cu branza (cu foaie turnata)
  • Placinta cu branza (cu foaie turnata), Poza 2
  • Placinta cu branza (cu foaie turnata), Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
5 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
35 min
Gata în:
55 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru foaie:
- 3 oua
- 14 linguri apa
- 14 linguri ulei
- 14 linguri zahar
- 16 linguri faina
- 1 praf de copt
- stins in suc de lamaie

Pentru umplutura:
- 600 g branza de vaci
- 150 g zahar fin
- 4 oua
- zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie

Preparare

Etapa 1

Din pacate aparatul meu de fotografia mai avea baterie foarte putina, asa am ales sa va arat produsul finit, oricum sunt sigura ca procesul de executie il cunoasteti deja.Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand apa, uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie.

Etapa 2

Ingredientele se pun exact in aceasta ordine. Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.

Etapa 3

Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mizeaza bine pana devin o crema pufoasa.

Etapa 4

Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime.

Etapa 5

Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Întrebări:



De Alexa





Punctează această reţetă:

Comentarii (27):

23/02/2017

Am si, eu o reteta putin altfel ,foarte usoara pe care o fac si cu branza ,mere sau dovleac.A mea este asa :2 oua ,9 linguri zahar ,9 lg.ulei .9lg lapte ,12 lg faina ,un plic praf de copt nestins ,in rest se procedeaza la fel .Tava este 28x 20 cm ,se tapeteaza cu hartie de copt . In umpluturi se pune zahar dupa preferinte si gust

(0) (0) Abuz
tabacaru_c2014
tabacaru_c2014, 19/07/2015

Cred ca este super buna placintuta dvs. Vreau s-o incerc am insa o intrebare: pentru ce tava sunt cantitatile ? Este foarte important deoarece in bucatarie avem tavi cu dimensiuni diferite.
Multumesc mult, in functie de raspunsul dvs. o voi prepara, deabea astept!

(0) (0) Abuz
23/02/2017

Bateria nu poate fi multa sau putina ci incarcata sau descarcata, asta stie si fiul meu care nu are decat 5 ani. Tu cati ai?

(0) (1) Abuz
05/02/2013

O reteta buna si deliciasa...si foarte usor de facut..iti iasa din prima..trebuie doar sa incerc i..

(0) (0) Abuz
07/07/2012

Se face repede si e gustoasa!!! Multumesc pentru reteta! Eu doar am inlocuit branza dulce cu urda.

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Super reteta...........,mai asteptam si alte retete la fel de bune .
Nota 10!

(0) (0) Abuz
20/10/2013

AM FACUT-O SI EU ESTE SIMPLA SI USOR DE PREPARAT F BUNA INCERCATI-O SI VOI.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
ro_bel, 23/02/2017

O reteta completa, scrisa corect si probabil placinta este foarte buna

(0) (0) Abuz
23/02/2017

500 gr de zahar la o tava de placinta mi se pare a fi EXAGERAT.

(0) (0) Abuz
02/04/2012

Foarte delicioasa,am facut de doua ori pana acum!
Bravoooooo!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale