Petitchef

Poale-n brâu

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Dificil
Sau branzoaice :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g făină,

100 g untură sau unt.

300 ml lapte,

50 g drojdie proaspătă,

4 gălbenușuri,

150 g zahăr,

1/2 linguriță sare,

coaja de la 1/2 lămâie,

2 linguri esență vanilie.


Umplutură:

400 g brânză de vaci,

2 gălbenușuri,

50 g smântână,

30 g griș,

coaja de la 1/2 lămâie.


Uns:

1 gălbenuș

1 lingură zahăr.

Preparare

  • Cernem făina.
    Încălzim ușor laptele.
    Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.
    Lăsăm să crească până se dublează volumul.

    Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
    Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.
    Frămâtăm bine.

    Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.
    Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.
    Pregătim umplutura.

    Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.
    Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.

    Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.
    Se pun într-o tavă unsă.
    Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.
    Se încinge cuptorul la 150 grade C.

    Se dă tava la cuptor.
    După 10 minute mărim focul la 180 grade C.
    Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

    Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Poze

Poale-n brâu, poza 1Poale-n brâu, poza 2

Întrebări:




Comentarii (30):

14/12/2013

A se citi 1kg faina in loc de 500g pentru aluat. Deasemenea nu inteleg rolul "galbenusurilor" peste tot in reteta. Am folosit oul intreg si au iesit foarte bune. Grisul NU SE FIERBE pentru ca nu va mai scoate zeama din branza dulce daca e fiert. Patratele de 10x10cm sunt MULT PREA MICI pentru a face treaba cum trebuie. In rest toate bune si frumoase, au iesit delicioase.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

De cind am descoperit aceasta minunata reteta am uitat de cele gatite in ulei..........delicioase!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Le am incercat.........o nebunie!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/01/2014

-

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Sunt foarte bune si gusoase

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
06/04/2013

Delicios!!

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Cantitati eronate la aluat dar a iesit buna pana la urma

(0) (0) Abuz
15/03/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Poale-n brau moldovenesti
Poale-n brau moldovenesti
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Budinca din branza cu capsuni
Budinca din branza cu capsuni
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: