Petitchef

Prajitura cu crema si nuci caramelizate

Desert
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
foaia l

4 oua

100 g zahar

1 lingura rom

2 linguri faina

3 linguri nuca macinata

1 lingura margarina

1 lingura faina pentru tapetat tava.

pentru foaia ll

300 g faina

150 g unt

100 g smantana

50 g zahar

1 ou

1 praf de sare

1 plic praf de copt

coaja rasa de lamaie.

pentru nucile caramelizate

200 g miez de nuca tocat

150 g zahar tos

1 lingurita ulei.

pentru crema

3 oua

100 g zahar

300 g unt

1 lingura rom sau cateva picaturi esenta de rom.

pentru sirop

50 g zahar

100 ml apa

2 linguri rom sau 1/2 fiola esenta rom.

Preparare

  • Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul si romul si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Incorporezi pe rand galbenusurile, faina si nucile, amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava de 26/44 cm, unsa cu margarina si tapeta cu faina si o coci timp de 25 de minute, apoi rastorni foaia pe un servet umezit si o intorci, ca sa nu se lipeasca.
  • Mod de preparare foaia ll Freci spuma untul moale cu zaharul, apoi adaugi oul, smantana, sarea si coaja de lamaie. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si framanti putin aluatul. Intinzi o foaie pe care o coci timp de 30 minute pe spatele tavii in care ai copt si foaia l, presarat cu faina.
  • Caramelizare nuci . Pui zaharul intr-o tigaie la foc mic si amesteci repede cu coada lingurii de lemn din momentul in care apare primul punct de caramel, pana cand tot zaharul se topeste si se caramelizeaza usor, fara sa se arda. Inchizi focul, adaugi nuca tocata si amesteci bine sa se glaseze toate bucatelele.
  • Scoti bulgarele de caramel cu nuca pe o farfurie intinsa, unsa cu ulei, il lasi sa se raceasca si il bati cu muchia ciocanului de snitele. Bucatile mai mari le pastrezi, iar restul macini prin masina de nuca.
  • Bati zaharul cu ouale la bain-marie pana se ingroasa compozitia, apoi o lasi sa se racoreasca si incorporezi untul moale, romul si caramelul macinat.
  • Fierbi apa cu zaharul, lasi sa se raceasca si adaugi romul sau esenta de rom si insiropezi foile. Mod de asamblare prajitura Asezi pe un platou foaia ll, intinzi 2/3 din crema, acoperi cu foaia l, o ungi cu restul de crema si presari bucatele de caramel nemacinate. Lasi prajitura la rece 2-3 ore, apoi o portionez.



Comentarii:

10/11/2012

Tre bon!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)
Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu crema tiramisu
Prajitura cu crema tiramisu
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema
Prajitura cu foi si crema
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: