Petitchef

Prajitura cu frisca si rom

Desert
12 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Pentru blat:

125 g. unt

200 g. zahar

5 oua

150 g. faina

50 g. amidon

1 pliculet praf de copt


Pentru umplutura:

125 ml. lapte

80-100 g. zahar

2 pliculete zahar vanilat

6 foi de gelatina sau 1 pliculet gelatina granule

4 linguri de rom sau 1, 2 lingurite esenta de rom

300 ml. frisca lichida

250 g. gem de caise


Pentru insiropat:

lapte caramel, facut intocmai ca aici: Bounty-bars


Pentru ornat:

300 ml. frisca

cirese glasate

colorant alimentar rosu

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se freaca untul cu zahar pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt .
  • Se coace intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie, pe lungime, in 3 felii.
  • Aici, la Prajitura aromata cu crema din vin rosu, puteti vedea mai bine in ce consta inedita "tehnica" Puteti cladi prajitura si din 4 straturi, dar la mine capetii au iesit prea subtiri, asa ca a feliat cele mai frumoase felii...pe cele din mijloc oricum, nu cred ca aveam mari sanse s-o fac, fiindca Bogdi era cu ochii pe mine si gata de atac.
  • Se rupe in doua fiecare foita de gelatina si se inmoaie in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa le acopere bine.
    Se da in fiert laptele cu zahar, si non, si vanilat. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste. Se adauga romul si se lasa crema sa se raceasca. Se bat 300 ml. frisca si se adauga la crema.
  • Asamblarea prajiturii:
    Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara transparenta. Se aseaza cea mai frumoasa felie, croita dupa forma de chec . Felia aceasta va ajunge la final sus, asa ca e important sa o alegeti pe cea mai buna. Se insiropeaza felia de blat cu siropul caramel , si-apoi se unge cu gem de caise.
    Se adauga crema de frisca cu rom .
  • Nu uitati sa insiropati toate feliile de blat, incluziv pe acesta, ultimul, de sus...care la final va ajunge jos. Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi dimineata, cand se rastoarna pe un platou. Se desprinde cu grija folia.

Poze

Prajitura cu frisca si rom, poza 1Prajitura cu frisca si rom, poza 2Prajitura cu frisca si rom, poza 3Prajitura cu frisca si rom, poza 4


Comentarii:

05/09/2013

Hmmm ce buna eeeeeeeeeee

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

Prea de la tara

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este frumoasa dar complicata

(0) (0) Abuz
26/06/2013

Arata foarte bine dar e si foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura foi cu frisca
Prajitura "foi cu frisca"
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
Prajitura cu crema de frisca (reteta video)
15 porții
31 ore
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: