Petitchef

Prajitura cu frisca si rom

Desert
12 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru insiropat:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se freaca untul cu zahar pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt .
  • Se coace intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie, pe lungime, in 3 felii.
  • Aici, la Prajitura aromata cu crema din vin rosu, puteti vedea mai bine in ce consta inedita "tehnica" Puteti cladi prajitura si din 4 straturi, dar la mine capetii au iesit prea subtiri, asa ca a feliat cele mai frumoase felii...pe cele din mijloc oricum, nu cred ca aveam mari sanse s-o fac, fiindca Bogdi era cu ochii pe mine si gata de atac.
  • Se rupe in doua fiecare foita de gelatina si se inmoaie in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa le acopere bine.
    Se da in fiert laptele cu zahar, si non, si vanilat. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste. Se adauga romul si se lasa crema sa se raceasca. Se bat 300 ml. frisca si se adauga la crema.
  • Asamblarea prajiturii:
    Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara transparenta. Se aseaza cea mai frumoasa felie, croita dupa forma de chec . Felia aceasta va ajunge la final sus, asa ca e important sa o alegeti pe cea mai buna. Se insiropeaza felia de blat cu siropul caramel , si-apoi se unge cu gem de caise.
    Se adauga crema de frisca cu rom .
  • Nu uitati sa insiropati toate feliile de blat, incluziv pe acesta, ultimul, de sus...care la final va ajunge jos. Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi dimineata, cand se rastoarna pe un platou. Se desprinde cu grija folia.


Poze

Prajitura cu frisca si rom
Prajitura cu frisca si rom - poza 2
Prajitura cu frisca si rom - poza 3
Prajitura cu frisca si rom - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

05/09/2013

Hmmm ce buna eeeeeeeeeee

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

Prea de la tara

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este frumoasa dar complicata

(0) (0) Abuz
26/06/2013

Arata foarte bine dar e si foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează