Petitchef

Prajitura kati

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
500 g faina

1 plic praf de copt

200 g unt/margarina

3 galbenusuri-coaja rasa de la o lamaie

150 g zahar-zahar vanilat

3-4 linguri smantana


pentru umplutura/crema:

200 g unt

120 g zahar pudra

3 linguri gem de caise

foaia zdrobita

2 linguri cacao

esenta de rom

o cescuta visine din visinata -cateva visine din c ongelator

200 g biscuiti macinati


Glazura:

3 albusuri

8 linguri zahar

Preparare

  • Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale . Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina se coc 3 foi.
  • Fiecare foaie se inteapa cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se coc relativ repede, aproximativ 10 minute asadar fiti atente la cuptor sa nu se arda foile.
  • Cele mai frumoase doua foi se pastreaza iar a treia se faramiteaza.
  • Se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine spumos, se adauga cacaoa, biscuitii si blatul zdrobit, dulceata de visine, visinele din visinata si proaspete. Umplutura astfel obtinuta trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu a salamului de biscuiti, deci sa nu fie moale.
  • Se insiropeaza cu esenta de rom prima foaie. A pus esnta intr-o cescuta si cu o pensula am uns foaia. Se pune toata umplutura, apoi a doua foaie insiropata.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare deasupra aburului pana se dizolva zaharul. Se intinde spuma pe toata prajitura si se rade deasupra ciocolata. Ar fi aratat mai bine daca faceam niste aveline cu poshul, insa era trecut de ora 22 cand a terminat prajitura si n-a mai avut chef.
  • Prajitura se taie a doua zi cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa, pentru a nu se lipi spuma si a se taia frumos feliile de prajitura. Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri si nu imi ies pozele foarte frumoase.

Poze

Prajitura Kati, poza 1Prajitura Kati, poza 2Prajitura Kati, poza 3Prajitura Kati, poza 4Prajitura Kati, poza 5Prajitura Kati, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

18/12/2013

F....buna

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Arata foarte frumos o sa incerce sa ne faka si soakra mea

(0) (0) Abuz
30/07/2013

0;

(0) (0) Abuz
28/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
07/01/2013

E tare

(0) (0) Abuz
07/04/2012

Preferata mea din copilarie;)

(0) (0) Abuz
23/07/2011

O sa o incerc acuma seara, multumesc frumos, ca ai spus atat de amanuntit reteta. Abea astept sa vad cum imi iasa.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura kati
Prajitura "kati"
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura din resturi - reciclata
Prajitura din resturi - "reciclata"
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura kati teszta
Prajitura kati teszta
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: