Petitchef

Prajitura cu stafide si scortisoara

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Punem stafidele la inmuiat pentru o jumatate de ora intr-un pahar de apa calduta cu nitica esenta de rom (sa zicem un sfert din sticluta). Radem portocala, pastram jumatate din coaja rasa, restul il bagam la borcan acoperit cu zahar si-l pastram la frigider pentru alta ocazie.
  • Taiem portocala in doua si o stoarcem de suc. Aprindem cuptorul si-l incingem la 170 grade C. Intr-n bol cat de cat generos mixam apa minerala cu uleiul, faina, sarea, zaharul, scortisoara, coaja de portocala, stafidele scurse bine.
  • Stingem prafulde copt in doua linguri de suc de portocale, il adaugam in aluat. Mestecam bine sa se omogenizeze. Tapetam tava cu hartie de copt pe care o ungem cu ulei, turnam aluatul si o introducem la cuptor, peste o jumatate de ora o testam daca e gata infigand o scobitoare in aluat.
  • Daca iese curata, prajitura e gata, daca nu o mai introducem 10 minute la cuptor. Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar amestecat cu scortisoara si o portionam.


Poze

Prajitura cu stafide si scortisoara
Prajitura cu stafide si scortisoara - poza 2
Prajitura cu stafide si scortisoara - poza 3
Prajitura cu stafide si scortisoara - poza 4
Prajitura cu stafide si scortisoara - poza 5
Prajitura cu stafide si scortisoara - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

11/02/2012

E buna si cu o cana de lapte din soia ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează