Petitchef

Prajitura Rumba

Pentru cei ce iubesc dulciurile cu rahat

Desert
8 porții
25 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

  • Blat:

    Albusurile se bat spuma tare cu zaharul ca de bezea.
    Se adauga faina cernuta si praful de copt.
    Se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina.
    Se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete.
    Se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace In cuptorul preincalzit, la 160 de grade aproximativ 30 de minute pana ce trece testul cu scobitoarea.
  • Crema:

    Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic.

    Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit.
    Cand crema s a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema.
    Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  • Asamblare:

    Se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana.

    Se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore.

    Prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit.


Poze

Prajitura Rumba
Prajitura Rumba - poza 2

Întrebări:




Comentarii (11):

17/03/2015

Delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/07/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

De mult caut această rețetă! Îmi place f. mult. Mi-a dat-o cineva odată dar cred că a omis ceva din ingrediente și nu mi-a ieșit.

(0) (0) Abuz
18/03/2015

Caut de mult creme pentru foi de napolitana. Cred ca este foarte bun.

(0) (0) Abuz
perjoiu rodica_p2013
perjoiu rodica_p2013, 18/03/2015

E usor de facut si delicioasa!

(0) (0) Abuz
anyta81, 31/05/2013

Am facut-o si eu e ff buna !superrrr

(0) (0) Abuz
16/05/2013

Super.

(0) (0) Abuz
katilin
katilin, 16/05/2013

Rahatul merge taiat mai fin si daca vrei poti pune si nuci

(1) (0) Abuz
15/05/2013

Surprinzatoare!

(0) (0) Abuz
sebes
sebes, 15/05/2013

Super!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează