Petitchef

Cinnamon Rolls, sau cum le zicem noi - Cuiburi cu scortisoara

Aperitiv
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru umplutura:

Pentru glazura:

Preparare

  • Intr-o cratita puneti laptele, apa si untul sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba, . Puneti acest amestec, ouale, sarea, faina si drojdia in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator .
  • Selectati functia "aluat". Urmariti aluatul ca sa nu iasa din cuva . Intre timp amestecati scortisoara, zaharul si cocosul pentru umplutura. Preincalziti cuptorul la 190 C.
  • Dupa ce s-a terminat programul, scoateti aluatul si framantati-l un minut. Pe o suprafata cu faina intindeti cu sucitoarea aluatul in forma dreptunghiulara. Ungeti cu untul moale suprafata aluatului. Peste unt presarati amestecul de scortisoara si stafidele, lasand cam 2 cm liber pe margini.
  • Rulati aluatul strans pe lungime.Taiati aluatul in bucati de 2 cm.Asezati cuiburile intr-o tava unsa cu unt, cu o distanta de 2 cm intre ele, daca doriti sa nu se lipiasca una de alta punetile mai distantiate, eu am facut si in acest fel si va asigur ca cele mai bune suntcele clasice.
  • Acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa dospeasca pana se dupleaza volumul (cam 30 min.).Coaceti-le la 190 C pentru 20-25 minute pana devin aurii.
  • Amestecati zaharul praf cu untul,vanilia, laptele si iaurtul. Glazura trebuie sa aiba o textura groasa, daca vi se pare prea lichida mai adaugati zahar praf. Scoateti din cuptor tava si turnati peste glazura.


Poze

Cinnamon Rolls, sau cum le zicem noi - Cuiburi cu scortisoara
Cinnamon Rolls, sau cum le zicem noi - Cuiburi cu scortisoara - poza 2
Cinnamon Rolls, sau cum le zicem noi - Cuiburi cu scortisoara - poza 3
Cinnamon Rolls, sau cum le zicem noi - Cuiburi cu scortisoara - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

12/07/2011

Excelenta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Verrines cu raffaello (fără gătire)
Verrines cu raffaello (fără gătire)
4 porții
5 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mendiants
Mendiants
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Lemnul dulce - Scortisoara Lemnul dulce - Scortisoara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează