Rkhama, dulcele marocan cu arahide și ciocolată-fără coacere
Un dulce marocan care arată ca nuga, are o textură compactă care se topește când muști din ea și are gust de alune cu ciocolată? Există, se numește rkhama, iar cel mai bun lucru este că nu ai nevoie de cuptor, termometru sau o jumătate de viață în bucătărie pentru a o prepara. Doar un bol, un robot de bucătărie și ceva timp la frigider. Acest dulce tradițional marocan se prepară mai ales în timpul unor sărbători precum Aid el-Fitr (la sfârșitul Ramadanului) sau Sărbătoarea Mielului și este adesea împărțit cu alte delicatese precum briouats de migdalebaghrirs sau un pahar de cei autentic marocan ceai marocan autentic cu mentă.. Rețeta este la fel de simplă precum amestecarea alunelor zdrobite cu lapte condensat, aromatizarea cu apă de flori de portocal și acoperirea cu ciocolată topită. Se servește de obicei în formă de diamant decorat cu nervuri, ca și cum ar fi marmură comestibilă, dar orice scuză este bună pentru a-l prepara. Dacă ai poftă de dulce și simți nevoia să încerci ceva diferit, fără să-ți complici viața, această rețetă marocană este pentru tine.
Ingrediente
Materiale
- Mojar sau chopper
- Pungă de patiserie sau con de hârtie cerată sau pungă de congelator cu un colț tăiat
- matriță (opțional)
- Pahar sau lingură de supă
- Folie alimentar[ sau hârtie de copt
- Scobitoare de lemn sau cuțit






