Petitchef

Reteta cheesecake cu ciocolata fara coacere

Desert
1 porții
1 oră
Foarte ușor
Este un desert rapid si delicios.
- Reteta video -

Ingrediente

Numarul de porții: 1

Pentru blat :

500g biscuit

170g unt topit


Pentru crema :

500 grame branza proaspata

300 ml de frisca lichida dulce

25 grame gelatina

100 ml apa rece

100 zahar pudra (sau 200 de g zahar pudra daca folositi frisca neindulcita)

250 ml lapte

180 g ciocolata neagra (cu 75% cacao)

Putin cardamon

Un plic zahar vanilat


Pentru glazura de cioculata :

180 g ciocolata neagra (cu 85% cacao)

200ml frisca lichida dulce (daca frisca nu este dulce adaugati si doua linguri zahar)

O lingura unt

Preparare

  • La inceput macin biscuitii la robotul de bucatarie.
    Transfer biscuiti intr-un bol si ii amestec cu unt topit foarte bine . Intr-o tava detasabila cu 26 de centimetri diametru caruia i-am scos partea de jos si am asezat-o pe o farfurie transfer compozitia de biscuiti si unt si o nivelez foarte bine cu ajutorul unei linguri apoi o pun la frigider.
  • Pun un bol peste craticioara in care am pus apa apoi adaug lapte ,ciocolata cardamon si zahar vanilat ,si le las pana se topeste ciocolata .
    Dupa ce s-a topit ciocolata las bolul la o parte.
  • Pun gelatina la inmuiat asa ca voi adauga cei 100 de ml de apa rece peste gelatina si amestec bine .
  • Intr-un bol mare pun branza cu zahar pudra si cu ajutorul unui mixer de mana le amestec pana se omogenizeaza zaharul cu branza apoi incep sa adaug frisca putin cate putin amestecand continuu pana cand termin toata cantitatea de frisca.
  • Iau ciocolata topita dupa ce s-a racit un pic si peste ea adaug gelatina si amestec bine pana cand se topeste toata gelatina .
  • Adaug amestecul de ciocolata topita si gelatina peste amestecul de branza si frisca putin cate putin amestecand continuu cu mixerul de mana .
  • Iau blatul de biscuiti din frigider si pun crema peste el apoi pun cheesecake-ul din nou la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
  • Topesc ciocolata impreuna cu frisca in baie de abur ,dupa ce se topeste ciocolata adaug o lingura unt ,am adaugat untul ca sa fie glazura mai lucioasa.
    Amestec bine pana se topeste untul apoi iau bolul si las amestecul sa se raceasca 5 minute
  • Scot cheesecake-ul din forma .ca sa iesa cheesecake-ul usor din forma trebuie sa il lasati 15 minute dupa ce il luati din frigider sau folositi un uscator de par daca nu vreti sa mai asteptati.
    Apoi indepartez cu grija inelul din jurul cheesecake-ului .
    Apoi pun glazura peste suprafasa cheese cake-ul.
  • Decorez cheesecake-ul cu niste floricele de frisca amestecata cu cacao.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Fondant de ciocolata fara gluten
Fondant de ciocolata fara gluten
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Reteta tort cu ciocolata nutella
Reteta tort cu ciocolata nutella
8 porții
1h40m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCarnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaCarnatii de Plescoi – preparati dupa o reteta haiduceascaInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: