Petitchef

Prajitura cu branza, ciocolata si unt de arahide

Prajitura cu branza, ciocolata si unt de arahide te cam face sa te simti vinovat dupa ce mananci o felie si deja gandesti la a doua. Are o aroma puternica si o textura catifelata.

Desert
8 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Umplutura:

Topping:

Preparare

  • Intr-un robot de bucatarie sau blender se pun toate ingredientele pentru blat.
  • Se aseaza amestecul intr-o tava cu peretii detasabili si se niveleaza cu dosul unei linguri.

    Se baga in frigider cat se face umplutura.
  • Crema de branza, ouale, galbenusurile, zaharul, smantana si untul de arahide se amesteca bine cu un mixer intr-un vas.
  • Se scoate tava din frigider, se toarna crema peste blatul de biscuiti si se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 50-60 minute.
  • Cand suprafata este rumenita si tare se scoate prajitura din cuptor si se prepara toppingul.

    Intr-o craticioara se pun toate ingredientele si se topesc la foc mic amestecand mereu.
  • Se toarna usor peste prajitura cu ajutorul unei linguri. si se continua coacerea inca 10 minute.
  • Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se acopera si se baga in frigider de preferat peste noapte.

    Se scoate din frigider cu 5-10 minute inainte de servire pentru a se putea mai usor desprinde peretii tavii. Daca sta prea mult la cald se taie greu.


Întrebări:




Comentarii (24):

viorica_z2014
viorica_z2014, 13/02/2014

Delocios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/02/2014

Extraordinar de buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2015

Absolut delicioasa!

(0) (0) Abuz
10/10/2014

Nu am inteles nimic in ultima faza , m-a bagat in ceta .....

(0) (0) Abuz
eloiseghe, 24/02/2014

F.bun

(0) (0) Abuz
20/02/2014

Gandul iti era acolo cand ai scris???!Sau .....doar sa te afli in treaba....Te mandresti ca iti apare bunatate de reteta pe net!!!!?

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Gustoasa ,yami yam....

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Este atât de bine detaliată încât ne bagă complet în ceaţă! Păi, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se pune la frigider peste noapte,iar a doua zi se dă iar la cuptor? Toppingul preparat, după ce prăjitura se scoate din cuptor, se întinde pe prăjitură a doua zi? Se mai poate întinde ? Nu e prea gros?

(1) (0) Abuz
12/02/2014

Foarte bine detaliata

(0) (0) Abuz
11/02/2014

Poate ca este buna dar nu inteleg nimic, O bag la frigider si pe urma iarasi la cuptor?

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează