Petitchef

Briouats, dulcele marocan

Desert
15 porții
20 min
15 min
Ușor
Dulci si plini de arome, briouats reunesc tot ce poti iubi in patiseria orientala. Crocante si fragede, acoperite cu miere, aceste mici produse de patiserie sunt mai usor de facut decat ai putea crede.

Ingrediente

15

Preparare

  • Etapa 1 - Briouats, dulcele marocan
    Pentru umplutura:
    Intr-un castron, amestecati faina de migdale cu zaharul si scortisoara.
  • Etapa 2 - Briouats, dulcele marocan
    Adaugati untul topit si apa de floari de portocale si amestecati cu mainile pentru a obtine un aluat care sa fie suficient de ferm pentru a forma bile.
  • Etapa 3 - Briouats, dulcele marocan
    Suprapuneți cele 8 foi de brick, rulati-le impreuna si taiati marginile (aproximativ 2 cm), care nu vor fi folosite.
    Apoi, taiati aceasta rola de foi in 4.
  • Etapa 4 - Briouats, dulcele marocan
    Derulati fiecare rola pentru a obtine benzi din foi brick.
  • Etapa 5 - Briouats, dulcele marocan
    Luati o cantitate mica din umplutura de migdale, in maini si formati o minge.
  • Etapa 6 - Briouats, dulcele marocan
    Asezati aceasta bila la capatul unei fasii de foi brick si pliati sub forma de triunghi.
    La sfarsitul benzii, aplicati putin ou batut pentru a inchide bine.
  • Etapa 7 - Briouats, dulcele marocan
    Puneti briouats in ulei fierbinte si gatiti pana cand au o culoare maro / caramel.
  • Etapa 8 - Briouats, dulcele marocan
    Cufundati fiecare briouat fierbinte in miere, lasati-l sa se inmoaie putin, apoi scurgeti-l.
  • Etapa 9 - Briouats, dulcele marocan
    Gata!
    Sunt perfecte cu ceai fierbinte de menta.

Observații:

Arome : adaptati cantitatea de condimente din garnitura in functie de gusturile dumneavoastra. Puteti adăuga mai mult sau mai putin scortisoara sau apa din floare de portocal, de exemplu.

Ulei : Pentru un rezultat mai putin gras, nu ezitati sa eliminati excesul de ulei.

Depozitare : calde si reci, aceste produse de patiserie sunt delicioase, pot fi pastrate timp de 1 luna la temperatura camerei, acoperite. De asemenea, le puteti congela.

Poze

Briouats, dulcele marocan, poza 1
Briouats, dulcele marocan, poza 2
Briouats, dulcele marocan, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Desert vegetarian
Desert vegetarian
4 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu miere si migdale crocante
Chec cu miere si migdale crocante
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Nougat glacé
Nougat glacé
12 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Kaab el ghzal - dulcele marocan Kaab el ghzal - dulcele marocan Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Ciocolata neagra, dulcele permis Ciocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: