Petitchef

Tort cu stafide si rom

Desert
8 porții
30 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

  • Blatul:
    Se procedeaza la fel ca la orice alt blat simplu. Se bat albusele cu zaharul, cand e batut bine se adauga galbenusul, se amesteca inca putin dupa care se adauga faina si cacao. Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt, se da la cuptor pentru circa 40 minute.

    Crema:
    Stafidele se tin pentru cateva ore in rom.

    Din cele 4 galbenuse, din zahar, lapte si faina se face o budinca. Se procedeaza ca la budinca din plicuri: Se amesteca galbenusul cu zaharul, faina si putin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga compozitia din galbenus... si se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa care se adauga gelatina si se mai fierbe inca 1 minut, dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga albusul batut spuma cu zaharul vanilat. Frisca se bate, dupa care se amesteca cu compozitia de mai sus.

    Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu romul in care au fost tinute stafidele, dar in care se mai pune putin zahar.

    In cratita in care s-a copt blatul se pune folie de nailon in forma de cruce. Pe fundul cratitei se pune jumatate din stafide, jumatate din crema si jumatate de blat, dupa care se pun restul de stafide, restul de crema si blatul ramas. Se impacheteaza folia si se da la congelator.

    Este foarte racoros vara si se pastreaza foarte bine la congelator. Este bun chiar si ca inghetata.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Întrebări:




Comentarii:

14/09/2013

DELICIOS

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează