Tort din albusuri cu nuci

De Retete de prajituri si torturi
(4.10/5 - 10 voturi)

Ingrediente

Reteta blatului:
- 8 albusuri,
- 200 g zahar tos,
- 15 m rom sau zeama de lamîie,
- 150 g nuci macinate,
- 50 g cacao,
- 1/2 pachetel cu zahar vanilat.

Pentru stropit foile:
- 50 ml rom,
- 30 ml apa.

Pentru balotat:
- 100 g nuci macinate.

Preparare

Etapa 1

Daca dispunem de albusuri, ramase de la alte preparate, blatul se poate pregati la fel ca si pentru tortul precedent, însa fara galbenusuri. Albusurile se pot aduna si pastra la congelator timp îndelungat într-un borcan, bine închis cu capac, fara sa sufere vreo schimbare. Dupa ce s-au dezghetat, se bat spuma ca si cele proaspete. Daca nu s-a tinut cont de numarul lor, se cîntaresc sî se calculeaza 32 g greutatea unui albus; pentru un albus sînt necesare 25 g zahar tos si 25 g nuci macinate, iar pentru toate, 15?20 ml rom sau zeama de lamîie.

Etapa 2

Din cantîtatea respectiva, 50 g nuci se pot înlocui cu 50 g cacao cernuta care, în prealabil, se amesteca bine cu restul de nuca macinata; cacaua leaga mai bine compozitiile fara faina.

Etapa 3

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamîie si se bat în continuare, pîna cînd se întaresc ca o zapada. Dupa aceea, se pun toate nucile, împreuna cu cacaua si se amesteca cu telul, numai prin rasturnare, de 9?10 ori. Compozitia se desarta în tava si se coace, cum s-a aratat în reteta precedenta. Foaia va fi identica si la culoare si ca aspect. Se taie si se scoate din tava,, cum s-a indicat la Tort de portocale din albusuri”. Dupa ce s-au stropit, foile se suprapun cu crema de portocale si cu jumatate din cantitatea de crema de cacao.

Etapa 4

Cu restul de crema, tortul se unge lateral si deasupra. Se baloteaza cu nuca macinata pe partile laterale, iar deasupra se orneaza ca si tonul precedent. Se lasa la frigider, pîna a doua zi si se serveste numai cu crema întarita.

De Retete de prajituri si torturi

Punctează această reţetă:


Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriUnturile din nuciUnturile din nuciMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale