Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic
Desert
7 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

7

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Se pune gelatina la muiat cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina. Se lasa 10 de minute. Apoi se pune pe foc mic mic cam 2 sau 3 minute pentru a se dizolva total particulele de gelatina, fara a se fierbe -procesul de fierbere distruge proprietatile gelatinei.
  • Se pun ouale, zaharul si 1 cana de lapte sa fiarba la bain marin pina aproape de consistenta unei budinci (10 min). Apoi se raceste.
  • Frisca (500g ) se bate cu mixerul spuma tare, apoi se combina cu amestecul de pe baine marin racit si cu stafidele stoarse de apa.
  • Se captuseste cu o folie de plastic o forma de tort, se pun la baza piscoturile astfel incat sa se formeze un blat , se insiropeaza piscoturile cu restul de suc de ananas din compot. Se aseaza bucatile de ananas peste blat.
  • Se toarna amestecul de frisca in forma de tort si se da la rece.
  • Se scoate dupa 2 sau 3 ore din frigider si se orneaza cu restul de frisca si kiwi.
retete30minuteRetete30minute

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Este super bun sper sa imi iasa si mie aceasta reteta

abuz

Bun bun!!!!!!!!!!! yami yami

abuz

Excelenta

abuz

Merita incercat!

abuz

Ff tare!l-am facut si eu si este forte bun!

abuz

E soooper bun mia iesit fooarte gustos

abuz