Petitchef

Tort diplomat cu fructe

Desert
6 porții
1 oră
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Crema

3 oua mari

250 g zahar tos

15 ml rom

150 ml coniac (sau sampanie)

400 g frisca

30 g gelatina granule (din pliculete)

50 ml apa (sau suc de fructe)

300- 400 g piscoturi de sampanie (de la cofetarie, sau din supermarket)

1 cutie compot de ananas taiat bucati1 cutie compot din alte fructe

300 g fructe proaspete

200 g frisca, pentru ornatfructe, pentru ornat

Preparare

  • Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa. Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).
  • In castronul cu gelatina pune galbenusurile si restul de zahar si bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.
  • Baia de aburi e o modalitate de a incalzi un preparat la o temperatura sub cea de fierbere. Pentru asta se pune la fiert apa intr-o ulcica. Cand apa a inceput sa fiarba se pune castronul deasupra, in asa fel incat sa fie deasupra nivelului apei. Numai aburii fierbinti trebuie sa ajunga la el. Se amesteca incontinuu, ca sa nu se taie compozitia.
  • Ia castronul de pe aburi, adauga zaharul vanilat si amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului. (adica daca bagi degetul, nu mai simti cald). Adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!). Adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.
  • Ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil. Pune piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei. Pune 1/2 din crema. Pune celelalte fructe si restul de crema. Peste crema pune restul de piscoturi.
  • Aduna marginile celofanului peste piscoturi. Lasa la frigider cel putin 24 ore.
  • Ca sa montezi tortul, desfa folia de celofan si pune un platou peste cratita. Rastoarna cratita si scoate-o incet de pe tort. Indeparteaza cu grija celofanul. Orneaza cu frisca si fructe.
C Cooking with my soul



Comentarii:

30/12/2013

Este un tort foarte delicios

(0) (0) Abuz
22/05/2013

Super bun eu il fac in fiecare saptamana si sotul nu se satura niciodata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort diplomat cu fructe
Tort diplomat cu fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.