Petitchef

Tort diplomat cu fructe

Desert
6 porții
1 oră
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa. Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).
  • In castronul cu gelatina pune galbenusurile si restul de zahar si bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.
  • Baia de aburi e o modalitate de a incalzi un preparat la o temperatura sub cea de fierbere. Pentru asta se pune la fiert apa intr-o ulcica. Cand apa a inceput sa fiarba se pune castronul deasupra, in asa fel incat sa fie deasupra nivelului apei. Numai aburii fierbinti trebuie sa ajunga la el. Se amesteca incontinuu, ca sa nu se taie compozitia.
  • Ia castronul de pe aburi, adauga zaharul vanilat si amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului. (adica daca bagi degetul, nu mai simti cald). Adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!). Adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.
  • Ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil. Pune piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei. Pune 1/2 din crema. Pune celelalte fructe si restul de crema. Peste crema pune restul de piscoturi.
  • Aduna marginile celofanului peste piscoturi. Lasa la frigider cel putin 24 ore.
  • Ca sa montezi tortul, desfa folia de celofan si pune un platou peste cratita. Rastoarna cratita si scoate-o incet de pe tort. Indeparteaza cu grija celofanul. Orneaza cu frisca si fructe.


C Cooking with my soul

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Este un tort foarte delicios

(0) (0) Abuz
22/05/2013

Super bun eu il fac in fiecare saptamana si sotul nu se satura niciodata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează