Petitchef

Tort "Diplomat" cu piscoturi

Felul principal
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

0pentru decor:

Preparare

  • Batem oualele spuma, adaugam zahar putin cate putin, apoi laptele. Punem la fiert pe foc mic pana avem o crema groasa ca o ciulama.
  • Lasam sa se raceasca. Desfacem compotul de ananas si punem la scurs fructele. Intr-un ibric punem zeama de la compot si adaugam pliculetele de gelatina, amestecam si lasam 15 minute.
  • Intre timp punem pe foc o oala cu apa. Cand au trecut cele 15 minute, punem ibricul in oala cu apa fierbinte si amestecam sa se dizolve bine.
  • Nu aducem la fierbere gelatina, pentru ca isi pierde calitatile. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp batem frisca cu mixerul si o dam la rece.
  • In caz ca vreti sa ornati tortul cu frisca, folositi putin mai multa frisca (~ 1000 ml). Daca s-a racit atat ciulamaua cat si gelatina, le vom amesteca impreuna cu frisca, pana la omogenizare. Adaugam si bucatelele de ananas scurse bine de zeama.
  • Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, incepem sa aranjam piscoturile de jur imprejur. Vom pune si un strat in partea de jos. Apoi adaugam crema si dam la rece pana a doua zi. Vom pune folie alimentara deasupra sa nu se usuce crema si sa faca pojghita. In caz ca nu aveti la indemana o forma de tort cu pereti detasabili, folositi o tava pe care o vom tapeta cu foli de plastic, inainte udand peretii tavei cu apa.
  • Si piscoturile vor fi puse dupa ce punem crema. Pentru ca a doua zi o veti rasturna si trebuie sa avem piscoturile la baza. A doua zi vom scoate peretele detasabil, ornam cu fructe si fulgi de ciocolata.


Întrebări:




Comentarii:

15/06/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz
08/01/2012

F bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează