Petitchef

Prajitura cu mascarpone si pasta de pere

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g piscoturi de sampanie

1/2 borcan de pasta de pere


un borcan de compot pere

400 g marmelada de coarne

500 ml frisca

esenta de vanile

un plic gelatina

Preparare

  • Frisca se bate spuma, separat amestecam pasta de pere cu branza mascarpone ,gelatina dizolvata la bain marine in putina apa ,perele din compot pasate .Amaromatizat cu esenta de vanile si a amestecat-o cu frisca batuta.
  • Intr-o tava dreptunghiulara cu peretii detasabili asezam un strat de piscoturi care au fost trecute prin zeama de compot.Peste ele intindem un strat de crema ,asezam si al doilea strat de piscoturi insiropate si terminam cu ultimul strat de crema.
  • Dam la rece pentru 1/2 ora dupa care glasam suprafata cu marmelada de coarne pe care am incalzit-o in cuptorul cu microunde ca sa devina fluida sa o pot intinde. Inainte de a portiona se mai lasa la rece inca jumatate de ora.O decorati dupa imaginatie.A folosit gratar de ciocolata alba.


Comentarii (12):

luizahurem
luizahurem, 26/03/2018

Este foarte buna, sunt artisana in Mascarpone, cu orice fruct ar fi.IN plus retetele sunt in majoritate de pe acest site.Lasati cleveteala,Ne facem de ras.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
constanta_r2013
constanta_r2013, 09/08/2015

Arata bine, sigur o sa incerc. Vad ca sunt mai multe abonate la carcoteli legate de scris decat sa gateasca ceva. Si spun asta pentru ca am observat ca la multe retete apar aceste comentarii rautacioase.Macar daca ar avea curajul sa si semneze postarea.

(0) (0) Abuz
24/07/2015

In loc de marmelada de coarne am folosit gem de macese acrisor si a iesit foarte bine. Nu sunt multe ingrediente si nu e nici complicat, probabil ca pentru unele persoane lenea e cam mare!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/07/2015

Bun, dar cam complicat... multe ingrediente...

(0) (1) Abuz
24/07/2015

Foarte apetisant ! Merita incercata

(0) (0) Abuz
24/07/2015

Corect se spune "bain-marie", se pare ca gradina aluia din ceruri e mult mai mare!

(0) (1) Abuz
23/07/2015

Doamna care nu stie ce inseamna ,,bain marine ,, sa se documenteze si sa afle cum se dizolva gelatina din plic si atunci sa vada ,,gogomania,,

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
23/07/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
23/07/2015

Prajitura este minunata,mai greu de gasit ingredientele.

(0) (0) Abuz
23/07/2015

Cred ca , este f. f buna .Este o crema de.Brinza mascalpone

(0) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Cateva cuvinte despre...pasta misoCateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: