Unt de nuci

O varianta extrem de simpla, rapida si sanatoasa de a va prepara propriul unt de nuci acasa.
Ingrediente
4
Cost estimat: 9.6Euros€ (2.4€/porție)
Rețete inrudite
-
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
-
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
-
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
-
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Ideal ar fi sa folositi un blender mai mic, cu o capacitate a vasului de 500-600 ml deoarece cu cat este vasul mai mare, cu atat trebuie o cantitate mai mare de nuca, pentru a nu forta aparatul sa mearga in gol.
- Turnam nuca in aparat si mixam pana cand vedem ca nuca se lipeste de peretii vasului. Oprim robotul si cu o spatula de silicon indepartam nuca de pe pereti. Mixam in continuare si repet aceste operatii pana cand va rezulta un amestec omogen, cremos si cu aspect de unt.
- Se pune untul rezultat intr-o cutie cu capac si se pastreaza la frigider timp de o saptamana.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 838Kcal
- Carbo: 13g
- Grăsimi: 76.6g
- Grăsimi sat.: 6.9g
- Proteine: 17.6g
- Fibre: 6.8g
- Zahăr: 3.6g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 26
Informații nutriționale pentru 1 porție (120g)
Retete vegane
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!