Petitchef

Vargabeles

Desert
8 porții
30 min
40 min
Ușor
Reteta o am de la o matusica si va marturisesc ca este tare buna, nu stiu exact daca este reteta originala sau nu, dar noua ne place foarte mult.
Am vazut unele retete cu foi de placinte, iar intr-una din zile voi incerca si asa, cred ca o sa ne placa si acea varianta :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Foi:

350 gr faina 000

150 gr unt/ untura

100 gr zahar pudra

2 oua

1 praf de copt

50 gr smantana


Umplutura:

180 gr taitei lati ( sau de care va place)

100 gr stafide

2 oua

400 gr branza de vaci

150 gr zahar

5 plicuri de zahar vanilat ( 50 gr )

50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie

Preparare

  • In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina.
    Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framant cu mana un aluat sfaramicios.
    Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana.
    Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.
  • Fierbem taitei in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taitei sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine.
  • Branza de vaci se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.
    Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta.
    Adaugam taitei si amestecam cu o lingura de lemn.
    Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare.
  • Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
    Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura.
    Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare.
  • Se coacein cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )
    Dupa racire pudrati cu zahar.

Poze

Vargabeles, poza 1Vargabeles, poza 2Vargabeles, poza 3


Comentarii:

05/09/2012

Super, si cu unt

(0) (0) Abuz
05/09/2012

VARGA BERES! SI ACEASTA

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Scuze dar aluat cu aluat ? Doar sa fie satioasa? Era mai normala umplutura fara paste fierte ! Mai bine mananc putin dar de buna calitate ! Oricum , din reteta lipseste putina sare: potenzeaza gusturile si aromele.

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Este minunata !!

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Desi nu este reteta originala(in cea originala amestecul de taietei se aseaza intre foi de strudel-placinta) si aceasta arata nemaipomenit. Felicitari!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Vargabeles
Vargabeles
2 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Budinca cu branza
Budinca cu branza
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Budinca de macaroane cu branza
Budinca de macaroane cu branza
4 porții
1h18m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: