Petitchef

Andive cu jambon

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
8 andive mijlocii ori 4 mari pe care le taiati in 2

8 felii de jambon (sunca de Praga merge foarte bine)

Branza rasa (facultativ)

Unt

sare

piper

nucusoara


3-4 linguri de faina

Puteti inlocui faina cu amidon de porumb sau cartof

O felie de lamaie

Preparare

  • Fierbeti andivele in apa cu sare si o felie de lamaie. Cand sunt fierte (incercati cu un cutit ascutit), puneti la scurs, e bine sa nu fie imbibate cu apa.
  • Ungeti cu unt o tava de cuptor adanca sau un vas termorezistent. Fiecare andiva se ruleaza in jambon si se aseaza in tava.
  • Separat se pregateste un bechamel cu unt topit, sare, piper, faina si lapte. Untul se topeste se presara sarea, piperul se adauga faina, se amesteca bine cu un tel si treptat se pune laptele caldut se lasa sa se intareasca amestecand ca sa nu se prinda de vas. La final se pune nucusoara.
  • Se varsa sosul peste andive, se presoara branza rasa, se da la cuptor ~10-15 min.



Comentarii:

28/05/2014

Delicioase, am facut deja reteta de doua ori !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Andive cu branza, seminte si nuci
Andive cu branza, seminte si nuci
6 porții
7 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Andive umplute cu ton
Andive umplute cu ton
3 porții
15 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Andive la grătar cu sos de iaurt
Andive la grătar cu sos de iaurt
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Unt cu patrunjel
Unt cu patrunjel
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Andive cu sunca
Andive cu sunca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tapenade
Tapenade
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: